Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Eticol-43 Bor Mineralinin Asfalt Betonda Filler Olarak Kullanımı
2022
Dergi:  
Uluslararası Sürdürülebilir Mühendislik ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Karayolu üstyapısının hizmet ömrü trafik hacmi, iklim koşulları ve malzeme özellikleri gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak azalabilmektedir. Bitümlü sıcak karışımların (BSK) hem yüksek maliyetli olması hem de kaplamanın ağır dingil yükler altında uzun yıllar dayanım gösterebilmesi için BSK’da farklı özelliklere sahip malzemelerin kullanımı üzerine çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmada, ülkemizde yaygın olarak bulunan bor mineralinin BSK’da filler malzemesi olarak kullanılabilirliği incelenmiştir. Bu amaçla %3.5, %4, %4.5, %5, %5.5 ve %6 oranlarında kireçtaşı agrega ile karışımlar hazırlanmış ve optimum bitüm miktarı (OBM) %4.87 olarak bulunmuştur. Kireçtaşı için belirlenmiş OBM esas alınarak bor fillerin taş tozu ile yer değiştirilmesiyle oluşan yeni BSK numuneleri hazırlanmıştır. Çalışmanın devamında Marshall stabilite ve akma deneyi ile bor minerali filler malzemesiyle hazırlanmış asfalt betonun performans özellikleri değerlendirilmiştir. Bor ikameli numunelerin pratik özgül ağırlık (Dp), boşluk oranı (Vh), agregalar arası boşluk oranı (VMA), bitümle dolu boşluk miktarı (Vf), Marshall Stabilite (MS) ve akma değeri şartname sınır değerleriyle karşılaştırılarak borun BSK’da filler malzemesi olarak kullanılabileceği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Usage Of Eticol-43 Boron Minerals As Filler In Asphalt Concrete
2022
Yazar:  
Özet:

The service life of the highway pavement may be reduced depending on various factors such as traffic volume, climatic conditions and material properties. In order for the hot mix asphalt (HMA) to be costly and for the coating to be durable under heavy axle loads for many years, studies are carried out on the use of materials with different properties at HMA. In this study, the usability of boron mineral, which is common in our country, as filler material in HMA was investigated. For this purpose, mixtures of 3.5%, 4%, 4.5%, 5%, 5.5% and 6% limestone aggregates were prepared and the optimum bitumen amount (OBA) was found to be 4.87%. Based on the OBA determined for limestone, new HMA samples were prepared by replacing the boron fillers with stone dust. In the continuation of the study, the performance properties of asphalt concrete prepared with boron mineral filler material were evaluated by Marshall stability and flow test. By comparing the practical specific gravity (Dp), void volume values (Vh), voids in mineral aggregate (VMA), voids filled with bitumen (Vf), Marshall Stability (MS) and flow value of boron-replaced samples with the specification limit values, it was concluded that boron can be used as a filler material in HMA.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Sürdürülebilir Mühendislik ve Teknoloji Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Sürdürülebilir Mühendislik ve Teknoloji Dergisi