Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 27
 İndirme 5
Doğrusal Olmayan Kanonik Korelasyon Analizi ile Seçilmiş Demografik ve Sosyo-Kültürel Kavramların Değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, kategorik değişken gruplarının değerlendirilmesinde kullanılan önemli yöntemlerden biri olarak bilinen Gifi terminolojisinin son aşaması olan doğrusal olmayan kanonik korelasyon analizinin (OVERALS) kullanımıdır. Bu amaçla,   Türkiye'deki bireylerin, seçilen demografik ve sosyo-kültürel kavramlar açısından farklılık gösterip göstermedikleri değerlendirilmiştir. Çalışmada, öncelikle OVERALS hakkında gerekli genel bilgiler verilmiştir. Sonrasında, veriler SPSS 24.0 paket programı ile test edilmiştir. Araştırma için, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her yıl gerçekleştirilen yaşam memnuniyeti anketinin 2017 mikro verileri kullanılmış ve 9876 adet geçerli anket verisinden faydalanılmıştır.  OVERALS sonuçlarına göre, bitirilen okul, cinsiyet, bilim, moda, ekonomi, spor ve kültür kavramlarının, Türkiye'de demografik ve sosyo-kültürel açıdan ayırma gücü yüksek değişkenlerdir. Çalışmada hangi demografik ve sosyo-kültürel kavramlar arasında toplumsal benzerlik ya da farklılıklar olduğu da değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Assessment of selected demographic and socio-cultural concepts by non-real Canonic Correlation Analysis
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to use nonlinear canonic correlation analysis (OVERALS), which is the final stage of the Gifi terminology known as one of the important methods used in the assessment of categorical variable groups. For this purpose, it has been assessed whether individuals in Turkey show differences in terms of selected demographic and socio-cultural concepts. In the study, first and foremost, the necessary general information on OVERALS was provided. The data was then tested with the SPSS 24.0 package program. For the study, the 2017 micro data of the life satisfaction survey conducted annually by the Turkish Statistical Bureau (TÜIK) were used and 9876 current survey data were used. According to the results of OVERALS, the capacity to distinguish the school, gender, science, fashion, economy, sport and culture concepts in Turkey from a demographic and socio-cultural point of view are high variables. The study also assessed which demographic and socio-cultural concepts have social similarities or differences.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Selected Demographic and Socio-cultural Concepts By Nonlinear Correlation Analysis
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is the use of nonlinear canonical correlation analysis (OVERALS), which is the final stage of Gifi terminology, which is known as one of the important methods used in the evaluation of categorical variable groups. For this purpose, individuals in Turkey were evaluated to see whether they differentiated or not, in terms of selected demographic and socio-cultural concepts. In this study, firstly general information about OVERALS is given. Afterwards, data were tested with the SPSS 24.0 package program. For this research, life-satisfaction survey 2017-microdata which are conducted every year by Turkey Statistical Institute (TSI) were used; and 9876 valid survey data were handled. According to OVERALS results, graduated school, gender, science, fashion, economy, sports and culture are strong variables which have high power of separation in terms of demographic and socio-cultural concepts in Turkey. Similarities and differences between demographic and socio-cultural concepts are also evaluated.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 414
Atıf : 4.675
2023 Impact/Etki : 0.4
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi