Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
Türkiye’nin Güvenlik Politikası Çerçevesinde Bağdat Paktı
2019
Dergi:  
Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Demokrat Parti’nin 1950-1960 yılları arasında izlediği Ortadoğu politikasının güvenlik çerçevesinde incelenmesidir. Bu yapılırken ana eksen olarak Bağdat Paktı ele alınmıştır. Zira Bağdat Paktı, Türkiye’nin büyük umutlarla başlatmasına rağmen amacına ulaşamadığı gibi farklı güvenlik sorunlarının oluşmasına sebep olmaktan başka bir işlev görememiş olan bir işbirliği metni olarak tarihin tozlu raflarında yerini almıştır. Bağdat Paktı’nın istenmeyen neticeler doğurmasının nedeni ise pakta üye olan Türkiye, İngiltere, Irak, İran ve Pakistan’ın tamamen farklı güvenlik hedefleri doğrultusunda pakta katılmış olmalarıdır. Bundan dolayı pakta üye olan ve olmayan devletler, kısa bir süre sonra tamamen farklı yönlere savrulmuşlardır. Bu çalışmada Türkiye’de Demokrat Parti Dönemi’nin Ortadoğu politikasında güvenliğin rolü incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Turkey'nin Güvenlik Politikası Çerçevesinde Bağdat Paktı
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to look at the security framework of the Middle East policy that the Democratic Party followed between the 1950s and 1960s. The main axis of this was the Baghdad Pact. The Zira Baghdad Pact has been placed on the dusted roofs of history as a cooperation text that has not seen any other function than causing the formation of different security problems as it has not achieved its goal, despite Turkey’s great hopes. The reason that the Baghdad Pact produces unwanted outcomes is that Turkey, Britain, Iraq, Iran and Pakistan, which are members of the pact, have joined the pact in a completely different security goal. Therefore, the states that are members of the pacte and not, after a short period of time, have turned into completely different directions. This study examined the role of security in the Middle East politics of the Democratic Party in Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Turkey’s Security Policy In The Framework Of Baghdad Pact
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to analyze the Middle East Policy of Democrat Part during the 1950-1960 within the frame of security. While doing this, the Baghdad Pact was discussed as the main axis. Although Baghdad Pact was started with big expectations from Turkey, it couldn’t reach its aims. Besides that, the Baghdad Pact was a cooperation text which caused different security problems. It eventually ended up in the dusty pages of history. The reason that Baghdad Pact backfired; Turkey, the United Kingdom, Iran and Pakistan, all members of the Baghdad Pact, had different security objectives. Therefore, both member and non-member states have been dispersed in completely different directions within a short time. In this study, I tried to examine the role of security in Middle East in the period of the Democrat Party.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 190
Atıf : 437
2023 Impact/Etki : 0.152
Quarter
Güzel Sanatlar Temel Alanı
Q2
39/89

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q3
287/520

Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları