Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 9
Günlük akımların tahmini açısından çok tabakalı perseptron ve dalgacık-çok tabakalı perseptron modellerinin performans karşılaştırması
2016
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Akarsu akımlarının doğru tahmini su kaynaklarını sürekli ve iyi bir şekilde işletmek için önemlidir. Modellerde ölçülen ham verilerin doğrudan kullanımı, tahmin yanlışlıklarına neden olmaktadır. Modellerin tahmin performansını artırmak için ölçülen verileri spektral bantlara ayrıştırarak, trendleri ve periyodikliği ortadan kaldırmak için Ayrık Dalgacık Dönüşüm (ADD) yaklaşımı kullanılmıştır. Literatürde yapılan çalışmaların birçoğunda günlük akım tahminleri kısa süreli yapılmıştır. Bu çalışmada ADD kullanılarak orjinal veriler bileşenlerine ayrılarak model geliştirilmiştir. Bu çalışmanın amacı günlük akım gözlem verilerini doğru ve uzun süreli tahmin edebilen bir model geliştirmektir. Bu çalışma da, oniki (12) yıllık 02231000 nolu istasyona ait günlük akım gözlem verileri kullanılmıştır. Bunlardan, 7 yılı eğitme verisi geri kalan 5 yıl da tahmin verisi olarak kullanılmıştır. ADD yaklaşımı tarafından ayrıştırılan veriler, 7 güne kadar günlük akımları tahmin etmek için Çok Tabakalı Perseptron (ÇTP) modeline girdi olarak kullanılmıştır. Bu çalışmada ÇTP ve D-ÇTP modellerinin tahmin performansları Hataların karelerinin ortalamalarının karekökü (HKOK), verim katsayısı (VK) ve beceri puanı (BP) parametreleri dikkate alınarak karşılaştırılmıştır. D-ÇTP modellerinin ÇTP modelinden daha iyi tahmin sonuçları ürettiği gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 782
Atıf : 1.924
2023 Impact/Etki : 0.157
Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi