Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
Aristoteles’te Uygulanabilir En İyi Rejim Olarak Anayasal Yönetim (Politeia) Kavramı
2018
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yönetme ve yönetilme ihtiyacı, insanın toplumsallaşma süreci ile birlikte ortaya çıkmıştır. İnsanın toplumsallaşmasında önemli bir paya sahip olan yönetim faaliyeti, toplumların varlığıyla birlikte farklı yüzlerde karşımıza çıkmıştır. Yüzyıllardan beri tüm girdi ve çıktılarıyla tartışılmaya devam eden bu faaliyetler, devlet denen organizma içerisinde devamlılığı sağlayan bir süreçtir. Bunun yanında devletler tarafından hangi yönetim şeklinin doğru veya yanlış, iyi veya kötü olduğu tartışılmaya devam etmektedir. Devlet yönetimi üzerine insanın toplumsallaşması ile birlikte yapılan yorum ve sınıflandırmalar tarihsel süreç içerisinde farklılık göstermiştir.Devletin insana olan bakış açısı ile insanın devlete olan gereksinimi bu farklılarda belirleyici etken olmuştur.Günümüzde dünya üzerinde tüm devletler için uygulanabilecek tek bir yönetim şeklinin var olduğunu ifade etmek kuşkusuz bir ütopyadan ibarettir. Bu noktada her toplumun orataya çıkma şeklinin devletin yönetim şeklini belirlemesinde etkili olduğunu söylemek mümkündür.  Devletlerin yönetim şekillerini sınıflandırmaya çalışanlardan biri de Aristoteles olmuştur. Bu çalışma, Aristoteles’in anayasaların sınıflandırılması üzerine öne sürdüğü düşünceleri ve mukayeseli bir yöntemle incelediği farklı rejimler üzerine yaptığı değerlendirmeleri yorumlayarak, Aristo’nun uygulanabilir en iyi rejim olarak gördüğü anayasal yönetim (politeia) kavramını ifade etme çabasındadır. 

Anahtar Kelimeler:

The Concept Of Constitutional Governance (politeia) As The Best Regimen In Aristotle
2018
Yazar:  
Özet:

The need to manage and managed has emerged with the process of socialization of man. The management activity, which has an important share in the socialization of man, has appeared on different faces together with the existence of societies. These activities, which have continued to be discussed with all the inputs and outputs for centuries, are a process that provides continuity in the so-called state. In addition, it is still debated by states which form of government is right or wrong, good or bad. The socialization of the people on the state management and the classifications made in the historical process has changed. utopia At this point, it is possible to say that the way in which every society takes place is effective in determining the state of government. Aristotle was one of those who tried to classify the states' governance. This paper attempts to express Aristotle's concept of constitutional governance (politeia), which Aristotle regards as the best regime possible.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 11.922
2023 Impact/Etki : 0.439
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi