Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 15
 İndirme 4
Kardiyovasküler Hastalıklarda Müzik ile Terapi
2019
Dergi:  
Koşuyolu Heart Journal
Yazar:  
Özet:

Kalp ve damar hastalıkları dünyada en yaygın hastalıklardandır ve kardiyovasküler hastalıklar en yaygın ölüm sebeplerinden olmayı sürdürmektedir. Kalp yetersizliği problemleri hızla büyümektedir, nedenlerin en önemlisi koroner arter hastalığıdır. Hipertansiyon kardiyovasküler hastalıklardaki çekinceli durumları arttırmak yanında ek kardiyovasküler hastalıklara da risk zemini hazırlamaktadır. Bazı obstrüktif uyku apnesi hastalarında önemli derecede pulmoner hipertansiyon da görülebilmektedir. Kardiyak rehabilitasyondaki standart programların yanında müzik ile terapi sayesinde tamamlayıcı tıp desteği alan hastalarda depresyon ve anksiyetenin azaldığı gözlemlenmiştir. Müzik sağlığımız üzerinde hem psikolojik hem de fizyolojik güçlü bir etki sağlamaktadır. Müzik, hastaların fiziksel, duygusal, bilişsel, sosyal ihtiyaçlarını karşılamada terapötik ilişki içinde sistematik şekilde müzik terapisti tarafından kullanılır. Yapılan araştırmalarda müzik terapinin hastaların duygusal durumunu düzenleyen serotonin, dopamin, adrenalin, testosteron gibi hormonları olumlu etkilediği; kan basıncı, solunum ritmi gibi fizyolojik işlevleri düzenlediği; beyindeki oksijen ve kanlanmanın dengesini sağladığı; anksiyete düzeyini, ağrı seviyesini ve analjezik kullanım miktarını azalttığı; uyku bozukluklarındaki olumlu etkisi gözlenmiştir. Bu makalede kardiyovasküler hastalıklarda müzik ile terapinin fizyolojik, psikolojik, davranışsal durumlara etkileri vurgulanmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Therapy with Music in Cardiovascular Diseases
2019
Yazar:  
Özet:

Cardiovascular diseases are one of the most common diseases worldwide and are still one of the most common reasons for mortality. Cardiac insufficiency problems are rapidly growing and the reason for this is coronary artery disease. While high blood pressure increases risk positions, it also sets a risk ground for additional cardiovascular diseases. There can be pulmonary high blood pressure in some patients with obstructive sleep apnea. Decreased depression and anxiety were observed in patients taking music therapy along with medical support, in addition to standard programs of heart rehabilitation. Music has strong effects on our health, both psychologically and physiologically. Music is systematically administered by a music therapist in a therapeutic relationship to meet physical, emotional, cognitive, and social needs. In an investigation, it has been observed that music therapy affected hormones, such as serotonin, dopamine, adrenaline, testosterone, positively regulating emotional status of patients; regulated physiological functions, such as blood pressure and respiratory rhythm; established oxygen balance and bleeding of the brain; decreased anxiety levels, pain levels and amount of analgesic administration; and had a positive effect on sleep disorders. In this article, the effects of music therapy on physiological, psychological, and behavioral circumstances within the process of cardiovascular diseases have been mentioned.

Anahtar Kelimeler:

Music Therapy In Cardiovascular Diseases
2019
Yazar:  
Özet:

Cardiovascular diseases are one of the most common diseases worldwide and are still one of the most common reasons for mortalities. Cardiac insufficiency problems are rapidly growing and the reason for this is coronary artery disease. While high blood pressure increases risky positions, it also sets a risk ground for additional cardiovascular diseases. There can be pulmonary high blood pressure in some patients with obstructive sleep apnea. Decreased depression and anxiety was observed in patients taking music therapy along with medicine support, in addition to standard programs of cardiac rehabilitation. Music has strong effects on our health, both psychologically and physiologically. Music is systematically administered by a music therapist in a therapeutic relation to meet physical, emotional, cognitive, and social needs. In an investigation, it has been observed that music therapy affected hormones, such as serotonin, dopamine, adrenaline, testosterone, positively regulating emotional status of patients; regulated physiological functions, such as blood pressure and respiratory rhythm; established oxygen balance and bleeding of the brain; decreased anxiety levels, pain levels and amount of analgesic administration; and had a positive effect on sleep disorders. In this article, the effects of music therapy on physiological, psychological, and behavioral circumstances within the process of cardiovascular diseases have been mentioned.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Koşuyolu Heart Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 578
Atıf : 170
Koşuyolu Heart Journal