Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 81
 İndirme 31
ULUSLARARASI ÖRGÜTLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ TÜRKİYE’DEKİ SURİYELİLERE İNSANİ YARDIMLARI
2018
Dergi:  
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

2010 yılının sonlarına doğru başlayan Arap Baharı ile birlikte Suriye’de tırmanan gerilim ve ortaya çıkan kaos ortamında can güvenliği endişesiyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler, başta Türkiye olmak üzere bir çok Ortadoğu ülkesine sığınmışlardır. Şu an için 3,5 milyondan fazla Suriyeliye kapılarını açan Türkiye, barınmadan eğitime, sağlıktan istihdama hatta uyum sorununun çözülmesine kadar birçok konuda Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamak için hizmetler vermektedir. Tüm bu hizmetler yalnızca Türkiye’nin kendi imkânları ve iç bütçesi tarafından değil, başta BM fonları olmak üzere bazı uluslararası göçmen örgütleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından karşılanmaktadır. Bu süreçte BM, AB, UNICEF gibi uluslararası kurumlar gençler, kadınlar, çocuklar için birçok alanda belirli fonlar ayırmışlar, bunun yanı sıra İHH, Türk Kızılayı, Yeryüzü Doktorları gibi gerek yurtdışı gerekse yurtiçi menşeli sivil toplum örgütleri de kendi imkânları doğrultusunda ihtiyaç sahibi Suriyelilere hizmet götürmüşlerdir. Bu çalışmanın amacı; Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara ayrılan fonları, yapılan insani yardımları ve bu yardımların kullanıldıkları alanları inceleyerek, bu konuda paydaşların daha fazla nasıl bir misyon üstlenmeleri gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunmaktır.Bu çerçevede Suriyelilerin rahat ve insani koşullarda yaşaması, ekonomik olarak üretim sürecine katılması ve yaşadıkları ülkeye aidiyet hissetmesi bizleri de kazançlı çıkaracaktır.

Anahtar Kelimeler:

International organizations and civil society organizations human aid to the Syrians in Turkey
2018
Yazar:  
Özet:

The Syrians, who have been forced to leave their countries with fear of safety in the upcoming tension and chaos in Syria, along with the Arab Spring, which began in the end of 2010, have taken refuge to many countries in the Middle East, mainly Turkey. Turkey, which is currently opening its doors to more than 3.5 million Syrians, provides services to meet the needs of the Syrians in many matters, from housing to education, from health to employment and even the solution of the problem of adaptation. All of these services are provided not only by Turkey’s own capabilities and internal budget, but primarily by some international migration organizations and civil society organizations, including the UN funds. In this process, international institutions such as the United Nations, the EU, the UNICEF have allocated certain funds in many areas for young people, women, children, as well as IHH, Turkish Red, Earth Doctors, or abroad or domestic civil society organizations have also served the needful Syrians in accordance with their own possibilities. The aim of this study is to provide advice on how stakeholders should take more mission in this regard, by examining the funds allocated to Syrian refugees in Turkey, humanitarian aid and the areas in which these aid are used.In this context, the Syrians will live in comfortable and humanitarian conditions, participating economically in the production process and feeling belonging to the country in which they live will also make us profitable.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 985
Atıf : 2.175
2023 Impact/Etki : 0.116
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi