Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
Otizm Spektrum Bozuklukları: Erişkinlikte Değişim ve Psikiyatrik Eştanılar
2015
Dergi:  
Yeni Symposium Psikiyatri, Nöroloji ve Davranış Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB), sosyal iletişim ve etkileşimde süreğen eksilikler ve kısıtlı, tekrarlayıcı ilgi alanları ya da davranışlarla karakterize yaşam boyu devam eden bir durumdur. Çocukluk dönemi ile ilgili çok sayıda araştırma olmasına karşılık, OSB’nin erişkinlik döneminin klinik özellikleri ve bu dönemde görülen psikiyatrik eştanılar yeterince incelenmemiştir. Son zamanlarda yapılan çalışmalar OSB belirtilerinin sayısında ve ağırlığında, özellikle mental retardasyonu olmayan grupta, yaşın ilerlemesiyle bir azalma beklenebileceğini desteklemektedir. Ancak çalışmalar aynı zamanda, OSB’li olmayan bireylere göre yüksek oranda psikiyatrik eştanı ve işlevsellik sorunu bildirmektedir. Psikiyatrik belirtilerin otizmin çekirdek belirtileri tarafından maskelenebildiği ya da otistik belirtilerin başka bir psikiyatrik bozukluk gibi değerlendirilebildiği de vurgulanmaktadır. Bu da erişkin bireylerde otizm tanısının gözden kaçmasına ya da otistik bireylerde psikiyatrik bozuklukların yeterince tanınıp tedavi edilememesine yol açabilmektedir. Dolayısıyla otizm belirti ve bulgularındaki gelişimsel değişiklikleri ve bunların eşlik eden psikopatoloji ile ilişkisini daha iyi anlamak önemli olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Yeni Symposium Psikiyatri, Nöroloji ve Davranış Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 373
Atıf : 985
Yeni Symposium Psikiyatri, Nöroloji ve Davranış Bilimleri Dergisi