User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 2
BİYOGRAFİ YAZMA AÇISINDAN LATÎFÎ VE İBNÜ’L-EMİN MAHMUD KEMAL İNAL ÜZERİNE BİR MUKAYESE
2019
Journal:  
Eski Türk Edebiyatı Araştırmaları Dergisi [Journal Of Old Turkish Literature Researches]
Author:  
Abstract:

Türk edebiyatı tezkire geleneği içerisinde 16. yüzyıl tezkirecilerinden Latîfî, (ö. 1582) Tezkiretü’ş-Şuarâ ve Tabsıratu’n-Nuzemâ isimli tezkiresiyle bu alanda önemli bir yer edinmiştir. Klasik tezkire geleneğinin özelliklerini sergileyen Latîfî, şairler hakkında objektif değerlendirmelerde bulunması açısından da dikkate değerdir. İbnü’l-Emin Mahmud Kemal İnal tarafından tezkire geleneğinin son örneklerinden biri olarak sayılan Son Asır Türk Şairleri adlı eser de Klasik tezkire anlayışını sergilemesinin yanı sıra modern biyografi anlayışına yaklaşması açısından önemlidir. Bu iki eserden hareketle tezkire ve biyografi türünün hemen hemen aynı amaca hizmet ettikleri görülmektedir. Bu iki tür arasında kişileri ele alış, içerik ve şekil yönünden farklılıkların olması iki türü birbirinden ayıranönemli noktalardır. Bu makalede tezkire ve biyografi türü hakkında bilgi verilerek Latîfî Tezkiresi ile Son Asır Türk Şairleri isimli eser kısaca tanıtıldıktan sonra bu iki eser içerik, yöntem, dil ve üslup açısından mukayese edilmiştir. İki eserin farklarına ve benzer yönlerine, günümüz okuyucusunun dikkati çekilmeye çalışılmıştır. Her iki eser de devrinde büyük rağbet görmesine rağmen aynı zamanda eleştiri oklarından kurtulamamıştır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Eski Türk Edebiyatı Araştırmaları Dergisi [Journal Of Old Turkish Literature Researches]

Journal Type :   Uluslararası

Eski Türk Edebiyatı Araştırmaları Dergisi [Journal Of Old Turkish Literature Researches]