Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 9
 İndirme 5
Öğretmenlerin Kapsayıcı Eğitime Yönelik Görüşlerinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, ülkemizde eğitim görmekte olan Suriyeli mülteci öğrencilerin okullarda yaşadığı problemlere değinmek ve bu problemler için çözüm önerileri sunmaktır. Araştırma nitel araştırma yöntemi kullanılarak yapılmıştır. Veriler yarı yapılandırılmış formlar aracılığıyla toplanmıştır ve içerik analizi yöntemiyle bulgulaştırılmıştır. Çalışma 2021-2022 öğretim yılında bir Barınma Merkezi İlkokulunda görev yapan 32 katılımcı öğretmenin desteğiyle gerçekleştirilmiştir. Çalışma sınıflarında yalnızca mülteci öğrenci bulunan öğretmenlere sorulan sorularla, bu öğrencilerin birbirleriyle ve öğretmenlerle kurdukları iletişimde ne gibi problemler yaşadıklarını aydınlatmaya yönelik yapılmıştır. Araştırma bulgularında geçici barınma merkezinde eğitim alan mülteci çocukların kendi aralarında ve öğretmenlerle kurdukları iletişimde ciddi sorunlar olduğu saptanmıştır. Bu sorunların temelinde öğretmen ve öğrencilerin kullandıkları dilin farklı olması vardır. Öğrencilerin birbirleriyle yaşadıkları iletişim problemlerinin kaynağı ise içinde yetiştikleri toplumun kültürel etkisidir. Araştırma sonucunda ise, mülteci çocukların hem birbirleriyle hem de öğretmenlerle olan iletişim problemini çözebilmek adına gerekenlerin yapılması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Examining Teachers' Views On Inclusive Education
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to address the problems experienced by Syrian refugee students studying in our country at schools and to offer solutions for these problems. This research was conducted in the light of the qualitative research method. Data were collected through semi-structured forms and found by content analysis method. The study was carried out with the support of 32 participants working in the Housing Center Primary School in the 2021-2022 academic year. This study was carried out with the questions asked to teachers who only have refugee students in their classrooms in order to illuminate what kind of problems these students experience in their communication with each other and the teachers. In the research findings, it was determined that children refugees who were educated in the temporary shelter center had serious problems in their communication with each other and with the teachers. The basis of these problems is the difference in the language used by teachers and students. The source of the communication problem which students experience with each other is the cultural effect of the society they grow up in. As a result of the research, it is recommended to do what is necessary in order to solve the communication problem of refugee children both with each other and the teachers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 693
Atıf : 2.534
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi