Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 59
 İndirme 13
SINIF ÖĞRETMENLERİNİN KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ VE ÖNERİLERİ
2021
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Akranlarına göre zihinsel ve bedensel olarak farklılıkları bulunan özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin de eğitim olanaklarından yararlanması ülkemizde gün geçtikçe daha da üzerinde durulan bir konu haline gelmiştir. Zorunlu eğitim çağında bulunan bu bireylerin akranları ile aynı ortamda eğitim görmesine olanak sağlayan kaynaştırma eğitimi ülkemizde uygulanan bir yöntemdir. Bu çalışmada kaynaştırma eğitimde birebir sürecin içinde olan sınıf öğretmenlerinin görüşlerini ve önerilerini saptamak amaçlanmıştır. Araştırma nitel bir araştırmadır. Çalışma grubunu Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan 12 sınıf öğretmeni oluşturmaktadır. Bu çalışmaya katılacak sınıf öğretmenlerinin seçiminde araştırmanın yapıldığı 2020-2021 eğitim-öğretim yılında okuttuğu sınıfında en az bir kaynaştırma öğrencisi olması ölçüt olarak alınmıştır. Veriler yarı-yapılandırılmış görüşme tekniği toplanıp betimsel analiz yöntemi ile analiz edilmiştir. Bu araştırmanın sonucunda sınıf öğretmenlerinin kendilerini kaynaştırma eğitim hakkında yetersiz bulduğu, kaynaştırma eğitim yapılan sınıfların fizik imkânlarının yetersiz olduğu ve kaynaştırma eğitim sürecinde aile desteğinin yetersiz olduğu bulgularına ulaşılmıştır. Bu bulgular sonucunda ise sınıf öğretmenlerinin ve ailelerin kaynaştırma eğitim sürecine yönelik eğitimler verilebileceği ve kaynaştırma eğitim yapılan okulların fiziksel ortamlarının iyileştirilmesi gerektiği öneri olarak sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Recommendations and opinions of teachers on the source of education
2021
Yazar:  
Özet:

According to their co-workers, the use of educational opportunities for individuals who need special education with mental and physical differences has become a topic that is increasingly focused on in our country. The coaching education that allows these individuals in the age of compulsory education to see education in the same environment as their relatives is a method applied in our country. The aim of this study is to identify the opinions and recommendations of classmates who are in the individual process of coaching. Research is a quality research. The work group consists of 12 class teachers working in the Ministry of National Education. In the selection of class teachers to participate in this study, the study was taken as a standard to have at least one coaching student in the classroom in which the study was conducted in the 2020-2021 educational year. The data is collected through the semi-configured interview technique and analyzed through the visual analysis method. The research has found that class teachers find themselves insufficient about the coaching training, that the physical possibilities of the classes under coaching training are insufficient and that the family support in the coaching training process is insufficient. As a result of these findings, it is proposed that classmates and families may be taught for the coaching process and that the physical environment of the coaching schools should be improved.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 149
Journal Of Academic Social Resources