Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN KRİZ İLETİŞİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
2023
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Deprem, önemli bir doğal afet olarak gerçekleştiği coğrafyalarda toplumsal yaşamı bütün yönleriyle etkileyen ve olağanüstü koşulları beraberinde getiren bir kriz durumudur. Bu kriz durumunun devletin ilgili yönetsel yapıları tarafından başarılı bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir. Depremin gerçekleşmesi ile birlikte en çok ihtiyaç hissedilen hizmet alanlarından birisi, sağlık hizmetleridir. Bu doğrultuda depremin gerçekleştiği yerleşim yerlerinde her türlü sağlık hizmetinin devamlılığının sağlanması, ulusal düzeyde önemli bir husus olup ciddi bir kriz iletişimi ve kriz yönetimi sürecine işaret etmektedir. Bu bilgilerden hareketle Türkiye’de 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Sağlık Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği kriz iletişimi sürecinin incelenmesi, çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Çalışmada yöntem olarak içerik analizi tekniği kullanılmıştır. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı’nın Twitter platformunda 60 gün boyunca gerçekleştirdiği iletişim süreci, atılan twitler üzerinden içerik analizine tabi tutularak analiz edilmiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından 60 gün içerisinde depremle ilgili yapılan 341 paylaşım olduğu görülmüş bu paylaşımlar kategorilere ayrılmış, sayı, içerik, dağılım sıklıkları, yapı durumları ve örnekleri üzerinden bir somutlaştırma yapılmıştır. Sonuç olarak, Sağlık Bakanlığı’nın yaşanan depremler sonrası krizi iletişiminde Twitter platformunu deprem sonrası sağlık tedbirleri, sağlık hizmetleri/hastaneler, dezenformasyon, genel bilgilendirme ve motivasyon oluşturmak amacıyla yoğun bir şekilde kullandığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 7.219
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi