Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 4
Time and perceptibility in Agnes Martin’s mature paintings
2022
Dergi:  
Revista de Humanidades
Yazar:  
Özet:

Abstract Agnes Martin, one of the most singular figures of the second half of the 20th Century American art scene, created a cohesive body of work based on pale-colored, iterative, geometrical yet lyrical abstraction. Her oeuvre, poetic and subtle to the point of being not easily photographable, has only recently gained international acclaim. Tensioned by the relationships between drawing and painting, the natural and the abstracted, spirituality and rationalism, subjectivity and objectivity… her work awes both critics and the vernacular public. This text dissects Martin’s mature paintings in relation to the notions of time and perception. In order to do so, Martin’s own notes and writings, as well as interviews transcriptions and memories by close gallerists and critics are analyzed here. Ultimately, this article poses the perceptive and temporal experiences as decisive factors in Martin’s pictorial proposals, which demand the attentive, slow gaze to be fully grasped.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Revista de Humanidades

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 302
Atıf : 11
Revista de Humanidades