Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 7
Hıristiyan İddialarına Karşı Rabbi Hasday Crescas’ın Tevrat Savunusu ve İncil Eleştirisi
2019
Dergi:  
Uludağ İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

XIII. yüzyıldan itibaren Hıristiyanlar Yahudî dinine itirazlar yöneltme adına Rabbinik literatürü kullanmaya başlamışlardır. Bu kullanım iki yolla kendini göstermektedir. İlki Hıristiyanlığa ait hakikatlerini destekleme adına Yahudî kutsal kitap literatüründen deliller bulmaktır. İkincisi ise Yahudîlerin sahip olduğu bu literatürün geçersiz olduğunu anlatma çabasıdır. Hıristiyanlar genel anlamda, Yahudî kutsal metinlerini kabul etmekte; ancak onları “Eski Ahit” veya “Eski Tora” diye adlandırırken, kendi kutsal metinlerini ise “Yeni Ahit” veya “Yeni Tora” şeklinde isimlendirmektedirler. Hıristiyanların Yahudî kutsal metinlerine yaklaşımında genel hatlarıyla ikiye bölündüklerini söylemek mümkündür. Bir grup vahyin kaynağı ve mahiyeti açısından bir dereceye kadar Eski Tora’ya değer atfetmekte, öte yandan diğer grup, içeriğindeki çelişki ve birtakım kusurlara dikkat çekerek Yeni Tora’nın gelişiyle birlikte artık Eski Ahit’in geçersiz olduğunu vurgulamaktadır. Yaygın Hıristiyan inancına göre, İsa Mesih’le gelen Yeni Tora, Eski Tora’dan daha üstündür ve Eski Tora’nın eksiklerini gidererek onu mükemmelleştirmektedir. Yahudîler açısından bu durum kabul edilebilir değildir. Bu makale Hıristiyanların Tevrat’a yönelttikleri eleştirilere Yahudîlerin verdiği cevapları ve Yahudîlerin İncil’e yönelik eleştirilerini ele almaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Torah Defense and Bible Criticism of Lord Hasday Crescas Against Christian Claims
2019
Yazar:  
Özet:

The XIII. From the century, Christians began to use Rabbinic literature in order to object to the Jewish religion. This use shows itself in two ways. The first is to find evidence from the Jewish sacred book literature in order to support the truth about Christianity. The second is the attempt to explain that the literature that the Jews possess is invalid. In general, Christians accept Jewish sacred texts, but they call them "Old Testament" or "Old Tora" while they call their own sacred texts as "New Testament" or "New Tora". It is possible to say that Christians are divided into their general lines in their approach to the Jewish sacred texts. A group is attributing value to the Old Tora to a degree from the source and nature of the revelation, and the other group is attracting attention to the contradictions in its content and a number of defects with the arrival of the New Tora, emphasizing that the Old Testament is now invalid. According to the widespread Christian belief, the New Torah that comes with Jesus Christ is greater than the Old Torah, and it perfects it by removing the shortcomings of the Old Torah. This is unacceptable for the Jews. This article discusses the Jews’ responses to the criticism of Christians to the Tevrat and the Jews’ criticism of the Bible.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Uludağ İlahiyat Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 420
Atıf : 2.171
2023 Impact/Etki : 0.069
Uludağ İlahiyat Dergisi