Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 83
 İndirme 26
JEAN BAPTİSTE VANMOUR’UN RESİMLERİNDE TÜRK KAHVESİ
2017
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Türk Kahvesi, 18. ve 19. yüzyıllarda Batılı ressamlar tarafından, Türklerin günlük yaşamlarında önemli bir yer tutan içecek olarak ve sosyolojik bir simge olarak resmedilmiştir. Jean Baptiste Vanmour, Jean Leon Gerome, Carle Van Loo, Pierre Desire Guillemet gibi sanatçıların resimlerinde Türk Kahvesi temaları görülmektedir. Vanmour da Fransız Elçisi Marquis de Ferriol maiyetinde 1699’da İstanbul’a gelmiş ve 38 yıl İstanbul’da yaşamıştır. Sanatçının, Recueil de cent estampes representant differentes nations du Levant 1714, (Levant’ın Çeşitli Milletlerini Tanıtan Yüz Gravürlük Derleme), adlı eserinde Osmanlı, Yunanistan, Eflak ve Macaristan’daki farklı dinleri, yaşayanları resmettiği gravür dizisi bulunmaktadır. Vanmour’un resimleri 18. yüzyıl Osmanlı yaşantısının fragmanları olarak yorumlanmaktadır. Sanatçı, İstanbul’da yaşadığı süre içinde Türk kültürünü yakından incelemiş ve hayranlık duymuştur. Türk Kahvesi’nin Türklerin günlük yaşamında bir içecek olmaktan ziyade sosyolojik simgesinin sorgulanması açısından Vanmour’un resimleri önemlidir. Türk Kahvesi, ikram olarak sofralara girmesinin yanı sıra Türklerin gelenek ve göreneklerinde önemli yer tutan “misafirperverlik” kavramının da önemli bir simgesi haline gelmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Jean Baptiste Vanmour's Turkish coffee
2017
Yazar:  
Özet:

The Turkish Coffee was painted by Western painters in the 18th and 19th centuries as a drink and a sociological symbol that holds an important place in the daily lives of the Turks. In the paintings of artists such as Jean Baptiste Vanmour, Jean Leon Gerome, Carle Van Loo, Pierre Desire Guillemet, there are Turkish Coffee themes. The French Ambassador, Marquis de Ferriol, arrived in Istanbul in 1699 and lived in Istanbul for 38 years. The artist’s work, Recueil de cent estampes representant differentes nations du Levant, 1714, contains a series of gravures in which the Ottoman, Greece, Eflak and Hungary’s different religions, the residents, are painted. The 18th edition of Vanmour. It is interpreted as the fragments of the century's Ottoman life. The artist has studied and admired Turkish culture closely during his lifetime in Istanbul. Vanmour's pictures are important in terms of questioning the sociological symbol of the Turkish Coffee rather than being a drink in the daily life of the Turks. The Turkish coffee has become an important symbol of the concept of "hostiness" which has taken an important place in the traditions and traditions of the Turkish people.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.311
2023 Impact/Etki : 0.026
Route Education and Social Science Journal