Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
Esmer ve Siyah Alaca Sağmal İnekler ile Düvelerde İki Farklı Yemleme Programının Karşılaştırılması
2017
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amaçları, 2 farklı yemleme programının; i) 20 adet Siyah Alaca ve 20 adet Esmer sığırda 144 günlük deneme süresince süt verimi ve kompozisyonu ile duyusal özellikleri üzerine etkilerini 1. denemede değerlendirmek, ii) 18 adet Esmer ve 14 adet Siyah Alaca düvenin 90 gün boyunca gelişme performanslarını 2. denemede karşılaştırmaktır. Birinci denemede, yemleme programları [(i) mısır silajı (25.0 kg/baş/gün) ile sınırlı miktarda kuru ot (5.0 kg/baş/gün) ve 4.5 kg/baş/gün kesif yem (MS yemleme programı); (ii) kuru ot (10,0 kg/baş/gün) ve 4.5 kg/baş/gün kesif yem (KO yemleme programı)] günlük süt verimi ile süt yağı, kuru madde ve yağsız kuru madde oranlarını önemli derecede etkilememiştir. Farklı yemleme programlarının sütün duyusal özellikleri üzerine etkileri önemli olmayıp, silaj içeren rasyonla yapılan yemleme, sütün duyusal özellikleri üzerine herhangi bir olumsuz etkiye neden olmamıştır. İkinci denemede, DMS yemleme programındaki [mısır silajı (10.0 kg/baş/gün) ile sınırlı miktarda kuru ot (2.0 kg/baş/gün) ve 2.0 kg/ baş/gün kesif yem] düveler, DKO programındakilere [kuru ot (6.0 kg/baş/gün) ve 2.0 kg/baş/gün kesif yem] göre % 49.7 oranında daha yüksek toplam canlı ağırlık artışı sağlamışlardır. DMS yemleme programındaki düvelerin ortalama yemden yararlanma oranları önemli ölçüde daha iyi bulunmuştur. Sonuç olarak, incelenen her iki yemleme programı Esmer ve Siyah Alaca ineklerin günlük süt verimi ile sütün kompozisyonu ve duyusal özellikleri üzerine önemli etkilerde bulunmazken, DMS yemleme programı düveler için tavsiye edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.195
2023 Impact/Etki : 0.232
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi