Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 109
 İndirme 9
 Sesli Dinleme 2
14- Kırşehir-Aksaray Arasında Bir Bekdik Köyü (Tarihi, Gelenek, Görenek, Örf ve Adetleri)
2011
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Hazırlanan bu çalışma iki kısımdan meydana gelmektedir Birinci kısımda; hazırlamış olduğumuz konu doğrudan Bekdik köyü ile ilgili olup, giriş kısmında Bekdik tarihi hakkında bilgi verilmiştir. Türkmen grubundan olan Bekdik boyu , Niğde-Bor, Nevşehir ve Konya taraflarında yaşamaktadırlar. Bu Türkmen grubunun bir parçası da Kırşehir ile Aksaray arasında Kırşehir’e 45 km uzaklığında bulunan Bekdik köyü’ne yerleşmiştir. İkinci kısmında ise düğün-evlilik adetleri, sünnet gelenekleri, nazar değmesi, yağmur duası geçim kaynakları, yemek çeşitleri, halk inançlarından gece tırnak kesmeme, kapı eşiğine oturmama vb., ölen kişiler ile ilgili adetler, hacı ve asker uğurlama gelenekleri … hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca yaptığımız bu çalışma Bekdik köyünde çektiğimiz fotoğraflarla da desteklenmiştir. Hazırlanan bu çalışma iki kısımdan meydana gelmektedir Birinci kısımda; hazırlamış olduğumuz konu doğrudan Bekdik köyü ile ilgili olup, giriş kısmında Bekdik tarihi hakkında bilgi verilmiştir. Türkmen grubundan olan Bekdik boyu , Niğde-Bor, Nevşehir ve Konya taraflarında yaşamaktadırlar. Bu Türkmen grubunun bir parçası da Kırşehir ile Aksaray arasında Kırşehir’e 45 km uzaklığında bulunan Bekdik köyü’ne yerleşmiştir. İkinci kısmında ise düğün-evlilik adetleri, sünnet gelenekleri, nazar değmesi, yağmur duası geçim kaynakları, yemek çeşitleri, halk inançlarından gece tırnak kesmeme, kapı eşiğine oturmama vb., ölen kişiler ile ilgili adetler, hacı ve asker uğurlama gelenekleri … hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca yaptığımız bu çalışma Bekdik köyünde çektiğimiz fotoğraflarla da desteklenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 400
History Studies