Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 23
 İndirme 4
PANDEMİ SÜRECİNDE HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNİN AKADEMİK ERTELEME DAVRANIŞLARI İLE STRES DÜZEYLERİNE ARASINDAKİ İLİŞKİ
2021
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı pandemi sürecinde hemşirelik öğrencilerinin akademik erteleme davranışları ile stres düzeyleri arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Tanımlayıcı ve ilişki arayıcı nitelikte olan araştırma 15–22 Kasım 2020 tarihleri arasında bir kamu üniversitesinin sağlık bilimleri fakültesi hemşirelik bölümündeki 218 öğrenci ile gerçekleştirilmiştir. Verilerin toplanmasında “Kişisel Bilgi Formu”, “Akademik Erteleme Ölçeği” ve “Algılanan Stres Ölçeği” kullanılmıştır. Veriler tanımlayıcı istatistikler, student t Testi, One-Way Anova testi ve Pearson korelasyon katsayısı ile analiz edilmiştir. Öğrencilerin Akademik Erteleme Ölçeği puan ortalaması 53.66 ± 7.22, Algılanan Stres Ölçeği Yetersiz Özyeterlik Algısı alt boyut puan ortalaması 12.19 ± 3.06, Stres/Rahatsızlık Algısı alt boyut puan ortalaması 15.83 ± 3.83 ve ölçek toplam puan ortalaması 28.03 ± 5.59 puandır. Öğrencilerin Akademik Erteleme Ölçeği puan ortalaması ile Algılanan Stres Ölçeği Yetersiz Özyeterlik Algısı alt boyutu (r=0.193, p=0.004) ve ölçek toplam puanı (r=0.151, p=0.026) arasında pozitif yönde çok zayıf bir ilişki saptanmıştır. Öğrencilerin cinsiyeti ile akademik erteleme davranışları (p=0.035), Yetersiz Özyeterlik Algısı (p=0.008), Stres/Rahatszılık Algısı (p=0.003) ve algılamış oldukları stres durumları (p=0.004) arasında istatistiksel olarak anlamlı fark saptanmıştır. Sonuç olarak, hemşirelik öğrencilerinin orta düzeyde akademik erteleme tutumuna, yetersiz özyeterlik algısına ve ortalamanın biraz üzerinde stres/rahatsızlık algısına sahip oldukları belirlenmiştir. Öğrencilerin akademik erteleme davranışları arttıkça algıladıkları stres düzeyi de artmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Nursing Students' Academic Procrastination Behaviors and Stress Levels The Pandemic Process
2021
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to evaluate the relationship between nursing students' academic procrastination and stress levels during the pandemic. The descriptive and correlational study has been conducted between November 15–22, 2020 with 218 students in the nursing department of a health sciences faculty of a public university. "Personal Information Form", "Academic Procrastination Scale" and "Perceived Stress Scale" have been used to collect data. The data have been analyzed with; descriptive statistics, student t test, One – Way Anova test and Pearson correlation coefficient. The students' Academic Procrastination Scale mean score is 53.66 ± 7.22, Perceived Stress Scale Insufficient Self-Efficacy Scale mean score is 12.19 ± 3.06, Perceived Stress / Discomfort subscale mean score is 15.83 ± 3.83, and the scale total mean score is 28.03 ± 5.59 points. A very weak positive correlation between the academic Procrastination Scale mean score of the students and the Insufficient Self-Efficacy Sub-dimension of the Perceived Stress Scale (r = 0.193, p = 0.004) and the total scale score (r = 0.151, p = 0.026) has been detected. A statistically significant difference has been found between academic procrastination behaviors (p = 0.035), Insufficient Self-Efficacy Scale (p = 0008), Perception of Stress / Anxiety (p = 0.003) and perceived stress (p = 0.004) with gender of students. As a result, it has been determined that nursing students have; moderate academic procrastination, insufficient self-efficacy perception and a slightly above average stress/ discomfort perception. As academic procrastination of the students increases. their perceived stress level increases.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 420
Atıf : 955
2023 Impact/Etki : 0.165
İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi