User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 5
AMATÖR FUTBOLCULARDA PROSOSYAL VE ANTİSOSYAL DAVRANIŞLARIN KAYGI DÜZEYİNE ETKİSİ
2020
Journal:  
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu araştırmada; amatör futbolcuların prososyal ve antisosyal davranışları ile kaygı arasındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmaya yaş ortalaması 17,52±2,05 yıl olan 65 kadın ve yaş ortalaması 21,77±2,75 yıl olan da 65 erkek olmak üzere toplam 130 lisanslı amatör futbolcu katılmıştır. Futbolcuların prososyal ve antisosyal davranış ve sürekli kaygı düzeylerini belirlemek için prososyal ve antisosyal davranış ölçeği ile sürekli kaygı envanteri kullanılmıştır.Katılımcıların sürekli kaygı puanı ile takım arkadaşına karşı pro-sosyal davranış (TAKPSD) ve rakibe karşı pro-sosyal davranış (RKPSD) puanı arasında zıt yönde anlamlı düzeyde bir ilişki olduğu, sürekli kaygı puanı TAKPSD değerini % 6,8 oranında açıklarken, RKPSD değerini % 5,5 oranında açıkladığı görülmüştür. Buna karşın, sürekli kaygı puanı ile rakibe karşı anti-sosyal davranış (RKASD) puanı arasında aynı yönde anlamlı düzeyde bir ilişki olduğu tespit edilmiştir. Sürekli kaygı puanının RKASD puanını % 6,5 oranında açıkladığı görülmüştür. Sürekli kaygı puanı ile takım arkadaşına karşı anti-sosyal davranış (TASD) puanı arasında bir ilişki olmadığı tespit edilmiştir. Sonuç olarak, sürekli kaygı düzeyi yükseldiğinde TAKPSD ve RKPSD deperlerinde bir azalma olduğu,RKASD değerinde ise bir artma olduğu düşünülmektedir. Sürekli kaygının azalması veya artması durumunda TASD değerinde bir değişimin olmadığı söylenebilir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Kilis 7 Aralık Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi