Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 40
 İndirme 9
Bilişsel Bir Simülasyon Olarak Sanat; Edebiyat, Sinema, Bibliyoterapi ve Diğer Kesişimler
2019
Dergi:  
Current Research in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Sanat kavramının, yarattığı güçlü duygusal etki gücü ile takdir edilen eserleri tanımladığı ileri sürülmektedir. Sanat felsefecileri sanat kavrayışının, diğer bireyleri daha iyi anlama becerisi sağlayabilme gücünü vurgulamaktadırlar. Empati becerisinin, insana doğrudan deneyimlemeksizin sanat ürünü yoluyla ‘dolaylı öğrenme fırsatları’ sunduğu ileri sürülmektedir. İlgili alan yazında empati kavramının giderek öncekinden daha çok bilimsel araştırma makalesinde yer alan bir kavram oluşu dikkat çekmektedir. Diğer yandan sanat, ‘empati becerisine sahip bireyin’ modelleme yoluyla öğrenebilmesinin yanı sıra, kendi kendini daha iyi anlayabilmesi ve yaşam problemleriyle daha iyi başa çıkabilmesi gibi konularda sonsuz olasılıklar yaratabilmesi yönü ile de dikkat çekmektedir. Sonuç olarak insan-sanat ilişkisinin - çeşitli fırsatlar barındıran- sayısız kesişimlere sahip olduğu açıkça anlaşılmaktadır. Bu yazıda, insan-sanat ilişkisinin ve sanatın birey üzerindeki etkilerinin, -sanatın bilişsel ve duygusal bir simülasyon olarak kavramsallaştırılması üzerinden- ilgili alan yazın yoluyla ele alınması amaçlanmaktadır. Sonuç olarak, insanın sanat ürünü ile etkileşiminin -ister bir terapi ortamında niyet edilmiş bir araç olarak isterse herhangi bir doğal ortamda gerçekleşmiş olsun- sosyal, bilişsel ve duygusal alanlarda etkisini gösteren bir çeşit bilişsel simülasyon, bir çeşit eğitim dinamiği ortaya çıkardığı açıkça görülmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Art as a Cognitive Simulation; Literature, Cinema, Bibliotherapy and Other Contracts
2019
Yazar:  
Özet:

It is said that the concept of art defines works that are appreciated by the powerful emotional influence it creates. Art philosophers emphasize the ability of art understanding to provide the ability to better understand other individuals. It is claimed that empathy skills provide the person with 'direct learning opportunities' through an art product without a direct experience. In the summer of this area, the concept of empathy appears to be a concept that is increasingly included in scientific research articles than before. On the other hand, art draws attention to the way in which the "personal with empathy skills" can learn through modeling, as well as the way in which it can create endless possibilities in subjects such as being able to better understand itself and better deal with life problems. As a result, it is clear that the human-art relationship - which hosts various opportunities - has countless interfaces. This article aims to address the relevant field through the summer of human-art relationship and the effects of art on the individual – through the conceptualization of art as a cognitive and emotional simulation. As a result, it is clear that a kind of cognitive simulation, which shows its influence on the social, cognitive and emotional fields of human interaction with the art product – whether it is a means intended in a therapeutic environment, whether it is in any natural environment – reveals a kind of educational dynamics.

Anahtar Kelimeler:

Art As A Cognitive Simulation; Literature, Cinema, Bibliotherapy and Other Intersections
2019
Yazar:  
Özet:

It is asserted that the art concept define the artifacts, human creations which leads to admiration through powerful emotional impact which was created by them. Art philosophers emphasize that comprehension of art might provide better understanding of other individuals. It was claimed that empathy skills of an individual provide opportunities to learn indirectly without direct experience via product of art. In the related literature empathy concept is asserted as a concept which take place in recent articles more frequently than before. On the other hand, art draw attention via providing learning through modelling for people who has empathy skills, as well as providing probabilities like better understanding of self and better handling of life problems. Human-art relationship has myriad of intersections which hosts various opportunities. The aim of this study is handling human-art relationship and effects of art on individual - through the conceptualization of art as a cognitive and emotional simulation- via related literature. As a conclusion it can be seen clearly that the interactions between human and artistic productions -either in any natural setting or psychotherapy setting- bring out a kind of cognitive simulation, produce a kind of educational dynamic which affects social, cognitive and emotional areas.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Current Research in Social Sciences

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 116
Atıf : 216
Current Research in Social Sciences