Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 6
SABİT ORTODONTİK TEDAVİDE BEYAZ NOKTA LEZYONLARI VE GÜNCEL ÖNLEME YÖNTEMLERİ – DERLEME
2015
Dergi:  
Current Research in Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Demineralizasyon, özellikle zayıf ağız bakımı ile ilişkili sabit ortodontik tedavinin istenmeyen bir yan etkisidir. Sabit ortodontik apareyler bakteri plağının birikimi için ciddi retantif bölgeler oluşturur. Bu alanlarda biriken bakterilerin asidik ürünleri minenin yüzey altı demineralizasyonu ve bunu takiben oluşan beyaz nokta lezyonlarının (BNL) oluşumundan sorumludurlar. Bu lezyonlar ortodontik tedavi sonrasında kötü estetik ve hasta memnuniyetsizliği gibi problemlerin ortaya çıkmasına sebep olur. Bu sorunlar ortodontik tedavi öncesinde hastanın tükürük, ağız bakım durumu ve çürük riskinin belirlenmesini ve gerektiğinde başlangıç koruyucu uygulamaların değerlendirmesini önemli hale getirmiştir.  Bireyin çürük riski, ağız bakımı ve ağız ortamının durumuna bağlı olarak, beyaz nokta lezyonları ilerleme göstererek kavite oluşturabilir, ilerlemeden uzun süre kalabilir ya da geri döndürülebilecek seviyede ise iyileşebilirler. Bundan dolayı beyaz nokta lezyonlarının önlenmesi; diş çürüğü oluşumu ve estetik problemlerin önüne geçilmesi ve dolayısıyla arzulanan sabit ortodontik tedavi başarısının gerçekleştirilmesi açısından oldukça önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Current Research in Dental Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.431
Atıf : 2.160
2023 Impact/Etki : 0.013
Current Research in Dental Sciences