Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 52
 İndirme 13
A Critical Analysis of the Representation of Turkey’s Operation Peace Spring in the French Media
2020
Dergi:  
ODU Journal of Social Sciences Research
Yazar:  
Özet:

The critical political economy of the media analyzes the production of media content that sustains imbalanced power relations and biased representations of reality. Research that addresses Turkey’s image in the European media remains theoretically limited. This article aimed to analyze the representation of Turkey’s Operation Peace Spring in the French media. Using the critical theory of the political economy of communication and a qualitative method that includes content analysis and critical discourse analysis, this paper examined the latent power relations and value-based conflict that hide behind the manifest media representation of the Turkish military operation. A sample of two French newspapers, Le Figaro and Libération was used in this study. The findings showed that the French media make a negative representation of Turkey’s Operation Peace Spring. This negative representation is expressed through biased and partial information regarding the military operation. Moreover, the findings revealed that the negative representation of the Turkish military operation by the French media makes up a discourse that nourishes and maintains imbalanced power relations and value-based conflict between Turkey and Europe. Without being a breakthrough in the field of communication, this research may act as a stepping stone for future studies and a better understanding of the relationships between Turkey and Europe. Medyanın eleștirel ekonomi politiği, dengesiz güç ilişkilerini sürdüren ve gerçekliğin taraflı temsillerini sürdüren medya içeriği üretiminin temelini oluşturur. Türkiye'nin Avrupa medyasında imajını ele alan çalışmalar sınırlı kalmaktadır. Bu makale Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı'nın Fransız medyasında temsilini incelemeyi amaçlamıștır. İletişimin eleştirel ekonomi politiğini ve içerik analiziyle eleştirel söylem çözümlemesini içeren nitel karma yöntemin kullanıldığı bu çalışma, Türk askeri operasyonunun açık medya temsilinin arkasına saklanan gizli güç ilişkilerini ve değere dayalı çatışmayı yeniden yapılandırmıștır. Bu çalışmada iki Fransız gazetesi olan Le Figaro ve Libération örneği kullanılmıştır. Bulgular, Fransız medyasının Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı'nı olumsuz temsil ettiğini göstermektedir. Bu olumsuz temsil, Türk askeri operasyonu hakkında taraflı ve kısmi bilgilerle ifade edilmektedir. Ayrıca bulgular, Türk askeri operasyonunun Fransız medyası tarafından olumsuz temsil edilmesinin, Türkiye ile Avrupa arasındaki dengesiz iktidar ilişkilerini ve değer temelli çatışmayı besleyen ve sürdüren bir söylem oluşturduğunu öne sürmektedir. İletişim alanında bir atılım olmaksızın, bu araştırma gelecekteki çalışmalar ve Türkiye ile Avrupa arasındaki ilişkilerin daha iyi anlaşılması için bir sıçrama tahtası görevi görebilir.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








ODU Journal of Social Sciences Research

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.021
Atıf : 2.438
2023 Impact/Etki : 0.265
ODU Journal of Social Sciences Research