Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 5
KAMUSAL MAL VE HİZMETLERİN MERKEZİ VE YEREL YÖNETİMLER ARASI PAYLAŞIMINDA UYULMASI GEREKEN KRİTERLER
2006
Dergi:  
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kamusal üretimde etkinlik bugünün en önemli konularından birisi haline gel­miştir. Bu çalışma da kamusal üretimde etkinliğin sağlanması amacına yönelik ola­rak kamusal özelliği olan malların merkezi yönetim, alt kademe yönetimleri ve yerel yönetimler arasında nasıl paylaşılması gerektiği ölçek ekonomileri, dışsallıklar, top­lumsal talebin yapısı, karar alma, yönetim maliyetleri ve adalet kriterleri açısından İncelenmektedir. Bu inceleme sonucu optimal hizmet bölüşümü hakkında aşağıdaki bir kaç prensibe ulaşılmış bulunmaktadır: İlk olarak, ölçek ekonomilerden yararlan­ma oranı yüksek olan mallar daha çok merkezi yönetim tarafından sağlanmalıdır. Ayrıca, dışsallıkların söz konusu olduğu yerde kural bir mal ya da hizmetin üretilme­ siyle ortaya çıkan negatif ya da pozitif dışsallık ne kadar büyükse o mal yada hizmet o oranda kapsamlı yönetim tarafından üretilmelidir. Ayrıca, eğer bir mal ya da hiz­met toplum tarafından çeşitli varyasyonlarda değil de tek standart bir mal olarak talep görüyorsa o mal ya da hizmet daha çok merkezi yönetim tarafından sağlanma­lıdır. Karar alma ve yönetim maliyetlerini minimize etmenin yolu bir yandan aynı türde işleri merkeze toplamak farklı türde işlerin en alttan başlayarak en uygun olan birimce yönetilmesini sağlamaktır. Bireylere fırsat eşitliği sağlama açısından önemli olan özellikle piyasayı düzenlemeye yönelik bir takım politikaların merkezi yönetim tarafından yapılması ve standartların merkezi yönetimce belirlenmesidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi