Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
Repeated Hemothorax Following Ipsilateral Left Internal Jugular and Left Subclavian Venous Catheterization(Olgu Bildirimi)
2005
Dergi:  
Journal of Experimental and Clinical Medicine
Yazar:  
Özet:

Aynı Taraf Sol İnternal Jugular ve Subklavian Venöz Kateterizasyondan Sonra Tekrarlayan Hemotoraks Kritik hastadasık kullanılan invaziv girişimlerden birisi de santral kateterizasyon işlemidir. Kateterizasyon sıklıkla internal juguler ve subklavian vene uygulanır. Bu venler hemo-dinamik monitorizasyona izin verdiği gibi ilaç ve sıvı tedavileri, kan transfüzyonu ve total pa-renteral beslenmeye için de olanak sağlar. Komplikasyonlar internal juguler vende %1-4 sıklıkla arter delinmesi ve subklavian girişimlerde %1-5 sıklıkla hemotoraks ve hidrotorakstır. Bizim hastamızda ilk girişimde yerleştirilen internal juguler ven kateteri hemotoraksa yol açmıştır. Yoğun bakım koşullarında sol subklavian vene yerleştirilen kateter toraks içerisine yerleştirilmiştir. Sonuç olarak internal jugular ve subklavian venöz kateterizasyonun mekanik komplikasyonları benzer riskler taşımaktadır ve aynı taraftan çoklu kateterizasyon girişimlerinde komplikasyon olasılığı artabilmektedir. Central venous catheterization is one of the most commonly used invasive procedures in c ritic ally ill patients. The most frequent sites of cannulation are the internal jugular and subclavian veins. They permit hemodynamic monitoring and allow access for the administratio n of fluids, blood products, medications, and total parenteral nutrition (TPN). Complications include arterial puncture with the internal jugular approach (0.1 to 4%) and pneumothorax or hemothorax with the subclavian approach (1 to 5%). Our patient with left internal juguler vein catheterization was complicated with hemothorax in the first cannulation application in operation. Left subclavian vein was cannulated in the intensive care unit and catheter was placed into the thorax. Overall, internal jugular and subclavian venous catheterization carry similar risks of mechanical complications as multiple cannulation applications in ipsilateral side, might increase complication rate.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Experimental and Clinical Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.457
Atıf : 909
2023 Impact/Etki : 0.034
Journal of Experimental and Clinical Medicine