Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
POSTPARTUM DEPRESYONUN EMZİRME VE ÇOCUK GELİŞİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
2007
Dergi:  
İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Postpartum depresyonun emzirme ve çocuk gelişimi üzerine olumsuz etkileri bilinmektedir. Diğer yandan, gelişmekte olan ülkelerde bu konuda yapılan çalışmalar pek azdır. Bu araştırmanın amacı, gelişmekte olan bir ülkede, postpartum depresyona eşlik eden etkenleri ve depresyonun anne sütü ile beslenme durumuna, çocukların nöromotor gelişimine etkilerini belirlemektir. Gereç ve yöntem: Bir Tıp Fakültesinin Çocuk Sağlığı İzlem Kliniğinde, dördüncü haftadan başlayarak düzenli izlenen 100 anne-süt çocuğu çifti değerlendirildi. Gebelik dönemi ve ailenin sosyodemografik özellikleri hakkında yarı yapılandırılmış anket formu kullanıldı. Postpartum depresyon bulunan anneleri ayırmak için, altı aylık bir dönem içinde üç kez Edinburgh Postpartum Depresyon Ölçeği uygulandı. Çocukların nörolojik gelişimlerini değerlendirmek için 15inci ayda Denver Gelişimsel Tarama Testi (DGTT) yapıldı. Bulgular: Doğumdan sonraki ilk altı ayda, annelerin yüzde 19’unde depresyon bulundu. Depresyon bulunan anneler daha gençti ve bu annelerde planlanmamış gebelikler daha sıktı. Yine bu grupta, DGTT sonuçları normal olan çocukların oranı daha azdı; gelişimsel basamakların zamanı da gecikmişti. Sonuç: Bu farklılıklar istatistiksel olarak anlamlı bulunmadı. Emzirme oranları, depresyon bulunan ve bulunmayan gruplarda benzerdi. Araştırmamızda anneler, emzirme ve çocuk bakımı konularında düzenli ve nitelikli destek almışlardır. Postpartum depresyonun sıklığını ve etkilerini araştıran çalışmalar, farklı sağlık kuruluşlarında yapılmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

The effects of postpartum depression on embryos and child development
2007
Yazar:  
Özet:

Purpose: The negative effects of postpartum depression on breastfeeding and child development are known. However, in developing countries there are very few studies on this issue. The aim of this study is to determine the factors accompanied by postpartum depression in a developing country and the effects of depression on the nutrition and nutrition status, the neuromotor development of children. In the Child Health Surveillance Clinic of a Faculty of Medicine, a couple of 100 mother-milk children regularly monitored, starting from the fourth week, was evaluated. A semi-configured survey form on the pregnancy period and the sociodemographic characteristics of the family was used. To separate mothers with postpartum depression, the Edinburgh Postpartum Depression Scale was applied three times over a six-month period. In the 15th month, the Denver Developmental Screening Test (DGTT) was conducted to assess the neurological development of children. In the first six months after birth, 19 percent of mothers found depression. Mothers with depression were younger and unplanned pregnancies were more common in these mothers. Again, in this group, the percentage of children with normal DGTT results was less; the time of developmental stages was also delayed. Result: These differences were not statistically meaningful. The rates of breastfeeding were similar in groups with depression and not found. In our research, mothers have received regular and qualified support in the maturity and child care issues. Studies on the frequency and effects of postpartum depression should be conducted in different health institutions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 708
Atıf : 899
İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi