Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 15
 İndirme 7
Anne sütü alan bebeklerin 0-36 ay arası büyüme ve gelişmelerinin değerlendirilmesi
2012
Dergi:  
Dicle Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Dünya Sağlık Örgütü doğumdan itibaren 6 ay sadece anne sütü (AS) ile beslenmeyi önermektedir. Çalışmamızda, 0-36 ay arası anne sütü alan çocukların anne sütü alma sürelerini, tamamlayıcı gıdalara başlama zamanı, büyüme-gelişmelerini ve bunları etkileyen faktörleri değerlendirmeyi amaçladık. Gereç ve yöntem: Olguların antropometrik ölçümleri yapıldı. Verileri anket yoluyla ve yüz yüze görüşülerek elde edildi. Bulgular: Anne sütü alma süresi 1 ile 25 ay arasında değişmekte olup ortalama 9,31 ± 5,66 ay saptandı. Sadece anne sütü alma süresi 1 hafta ile 10 ay arasında değişmekte olup ortalama 4,67 ± 1,91 ay saptandı. 25. persentil altında olan olgularda anne sütü alma süresi, 50. persentil üzerindeki çocuklardan anlamlı düzeyde yüksek olarak saptandı (p:0,033; p>0,05). Boy persentillerine göre anne sütü alma süreleri arasında anlamlı farklılık bulunmadı (p>0,05). Sonuç: Çalışmamızda, anne sütü ile beslenen bebeklerin, formula ile beslenen bebeklere göre kiloları daha düşük saptanmasına rağmen boyları etkilenmemektedir. Anne sütü alma sürelerinin uzun olmasına rağmen olumlu etkilerinin görülmemesi, ailelerin bebeklerini anne sütü ile beslerken hatalı uygulamalarda bulunduklarını düşündürmektedir. Bu nedenle doğum öncesi ve sonrasında annelerin emzirme konusunda bilgilendirilmeleri gerektiğini vurgulamak istedik.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Dicle Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.608
Atıf : 3.099
2023 Impact/Etki : 0.081
Dicle Tıp Dergisi