Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
SERVİKOVAJİNAL SMEARDE EPİTELYAL HÜCRE ANOMALİSİ SAPTANAN HASTALARIN, KOLPOSKOPİK BİYOPSİ SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
2012
Dergi:  
Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada, Pap smear alınan ve epitelyal hücre anomalisi saptanan hastalarda, kolposkopi eşliğinde alınan servikal biyopsilerin sonuçlarını değerlendirmeyi amaçladık. Materyal Metod: Retrospektif olarak yürütülen çalışmada, Ocak 2006 – Mayıs 2011 tarihleri arasında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Jinekoloji polikliniğine başvuran hasta kayıtları ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Patoloji Anabilim Dalı'nda incelenen ve Pap smear'de epitelyal hücre anomalisi tesbit edilen 303 hasta bilgileri kullanıldı. Sitolojik bulgular, servikal biyopsi sonuçları ile birlikte değerlendirildi. Bulgular: Toplam incelenen 11681 servikovajinal smear'in 303'ünde (%2,6) “epitelyal hücre anomalisi” saptandı. Epitelyal hücre anomalisi saptanan olguların 194'ü (%64) önemi belirsiz atipik skuamöz hücreler (ASC-US); 35'i (%11,5) yüksek dereceli skuamöz intraepitelyal lezyon ekarte edilemeyen atipik skuamöz hücreler (ASC-H); 36'sı (%11,9) düşük dereceli skuamöz intraepitelyal lezyon (LSIL); 9'u (%3) yüksek dereceli skuamöz intraepitelyal lezyon (HSIL); 9'u (%3) yassı hücreli kanser (SCC); 2'si (%0,6) adenokarsinom olarak tanımlandı. 18 hastada (%6) atipik glandüler hücreler (AGC) mevcuttu. Premalign lezyonlara yapılan servikal biyopside servikal intraepitelyal neoplazi (CIN I, II, III/karsinoma in situ), ve invaziv karsinom tanısı, “pozitif sonuç” olarak kabul edildi. ASC-US'lu 10 (%3,3), ASC-H'li 6 (%2), LSIL'li 6 (%2), HSIL'li 6 (%2), AGC'li 1 (%0,3), SCC'li 6 (%2) ve Adenokarsinom‘lu 2 (%0,6) hastada pozitif sonuç bulundu. Toplamda 81 (%26,7) hastanın servikal biyopsisi alınmış ve 37 (%12,2) hastada pozitif sonuç elde edilmiştir. Sonuç: Smearde glandüler veya epitelyal hücre anomalisi tespit edilen hastaların takibi invaziv serviks kanserinin hem insidansının azaltılması hemde erken teşhis için önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 30
Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi