Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 6
Çok Kültürlü İnsani Güvenlik Yaklaşımı (İng)
2021
Dergi:  
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çokkültürlülük ve İnsani Güvenlik yaklaşımı Soğuk Savaş’ın bitiminden sonra öne çıkmıştır. Çokkültürlülük çeşitli kültürel grupların bir ülkede barış içinde yaşaması şeklinde tanımlanır. Diğer taraftan İnsani Güvenlik yaklaşımı, Soğuk Savaş döneminde geçerli olan realist paradigmanın insan-merkezli güvenlik çalışmalarına evrilmesini işaret eder. Her iki yaklaşım da küresel etkileri olduğunu ispatlamıştır. Bu bağlamda, 20. ve 21. yüzyıllardaki modern “doğa durumu” savaş ve güvenlikleştirme, ekonomik problemler ve diyaloktaki zorluklar vasıtasıyla anlaşılabilir. Bu çalışma Çokkültürlülük ve İnsani Güvenlik kavramlarının birleştirilmesi ile oluşacak Çokkültürlü İnsani Güvenlik yaklaşımı üzerinde durmaktadır. Ayrıca bu yeni yaklaşım modern “doğa durumu”na karşı faydalarını göstermeye yarayacaktır. Dengeli ve adil bir mekanizma bu yeni yaklaşımla birlikte devletler, topluluklar ve bireyler için 21. yüzyılda söz konusu olabilir.

Anahtar Kelimeler:

Multicultural Human Security Approach (eng)
2021
Yazar:  
Özet:

Multiculturalism and the Human Security approach both came into prominence after the end of the Cold War. Multiculturalism is defined as various cultural groups in a country living in peace. The Human Security approach, on the other hand, refers to the transformation of the realist paradigm valid during the Cold War into human-centered security studies. Both of these approaches are proven to have global effects. In this regard, the modern “state of nature” in the 20th and 21st centuries can be perceived through arguments of war & securitization, economic problems and challenges in dialogue. This study dwells upon a thorough analysis of the concepts of multiculturalism and human security on the basis of their combination to form Multicultural Human Security approach in an attempt to demonstrate the benefits of this conjugated approach creating the modern “state of nature”. A balanced and fair mechanism may well be argued to be possible in the international system composed of states, communities and individuals by means of this new approach in the rest of the 21st century.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 707
Atıf : 5.803
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi