Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 1
Objektif Yapılandırılmış Klinik Sınavda Akran Değerlendirmesi Güvenilir midir?
2021
Dergi:  
Bağcılar Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Amaç: Genel cerrahi kliniğinde 4. sınıf öğrencilerine “objektif yapılandırılmış klinik sınav“ (OYKS) uygulanmasında akran değerlendirmesinin güvenilir olup olmadığını değerlendirmek ve öğrencinin servis içindeki performansının akran değerlendirmesi üzerine etkilerini araştırmak amacıyla bu çalışmayı tasarladık. Yöntem: Çalışma, Tıp Fakültesi Dekanlığından ve etik kuruldan izin alınarak prospektif olarak planlandı. OYKS uygulamasına katılan 4. sınıf stajyer öğrenciler çalışma grubu olarak belirlendi. Altıncı sınıf öğrencileri ise akran değerlendirici olarak çalışmada yer aldı. Bu çalışma için akran değerlendiricilerin ve öğretim üyelerinin performans puanı vermeleri ve OYKS uygulamasına katılarak değerlendirmeleri istendi. Sonuçlar istatiksel yöntemlerle değerlendirildi. Bulgular: OYKS uygulamasına katılan 23 öğrenciden 10’u (%43,5) kız öğrenciydi. Genel cerrahi stajından sorumlu öğretim üyeleri tarafından verilen ortalama performans puanlarına göre, 23 öğrenciden 15’i (%65,2) başarılı oldu. Akran değerlendiricilerinin performans puanı ortalamalarına göre ise tüm öğrencilerin başarılı olduğu görüldü. Öğretim üyeleri ile akran değerlendiricilerin verdikleri performans puanları arasında istatistiksel olarak anlamlı fark bulunmuştur (p=0,008). Öğretim üyeleri ve akran değerlendiriciler tarafından stajyerlere verilen OYKS puanları karşılaştırıldı. Öğretim üyelerinin verdikleri puana göre, beş (%27,8) öğrenci altı veya daha yüksek puan alarak başarılı oldu. Akran değerlendiricilerin puanlamasına göre ise on (%43,5) öğrenci altı veya daha yüksek puan alarak başarılı oldu. Buna göre akran değerlendiricilerin OYKS’de daha fazla öğrenciyi başarılı bulduğu görüldü. Ancak iki grubun verdiği puanlarda istatistiksel olarak anlamlı fark yoktu (p=0,063). Cinsiyetin performans değerlendirmesinde ve OYKS uygulamasında puanlamayı etkilemediği tespit edildi. Sonuç: Çalışmamızda performans değerlendirmesinde öğretim üyeleri ile akran değerlendiriciler arasında fark olduğunu, OYKS uygulaması değerlendirmesinde ise farklılık olmadığını bulduk. Sonuç olarak akran değerlendirmesinin güvenilir olduğunu düşünüyoruz.

Anahtar Kelimeler:

Is objective structured clinical examination reliable?
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: In the General Surgery Clinic, we designed this study for students of 4th grade to evaluate whether co-evaluation is reliable in the implementation of "objective structured clinical examination" (OYKS) and to investigate the effects of the student's performance in service on co-evaluation. Method: The study was planned prospectively with permission from the Dean of the Faculty of Medicine and the Ethical Board. The 4th class stage students who participated in the OYKS application were designated as a working group. The sixth-class students participated in the study as a co-author. For this study, fellow evaluators and teachers were asked to give performance score and to participate in the OYKS application. The results were evaluated by statistical methods. Results: 10 of the 23 students who participated in the OYKS application (43.5%) were girls. According to the average performance scores given by the faculty members responsible for the general surgical internship, 15 out of 23 students (65.2%) were successful. According to the average performance score of the co-evaluators, all students were successful. There was a statistically significant difference between the performance points given by teachers and fellow evaluators (p=0,008). The OYKS scores given to the stages were compared by teachers and co-evaluators. According to the score given by the teachers, five (27.8%) students succeeded by obtaining six or more points. According to the score of fellow evaluators, ten (43.5%) students were successful with six or more points. According to this, co-evaluators found more students successful in OYKS. However, there was no statistically significant difference in the points given by the two groups (p=0,063). It was found that the gender did not affect the score in performance assessment and OYKS application. Result: In our study, we found that there was a difference in performance assessment between teachers and co-evaluators, and there was no difference in OYKS application assessment. As a result, we believe that the co-evaluation is reliable.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Bağcılar Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 284
Atıf : 6
Bağcılar Tıp Bülteni