Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
GELENEKSEL WEB TABANLI ÖĞRETİM SİSTEMLERİNDEN UYARLANIR ÖĞRETİM SİSTEMİNE GEÇİŞ: UHÖS İÇİN TASARIM YAKLAŞIMLARININ İNCELENMESİ
2008
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geleneksel bilgisayar destekli öğretim sistemleri kullanıcıların bireysel farklılıklarını dikkate almaksızın tüm kullanıcılar için aynı öğretim stratejisini kullanarak statik sayfalardan oluşan öğretim materyalini öğrencilere sunmaktadırlar. Bu durum, bilgisayar destekli öğretim sistemlerinin sınıf ortamında gerçekleştirilen yüz-yüze öğretim yöntemine alternatif olamadığı gibi, öğretim etkinliği açısından kabul edilebilir bir kazanımın sağlanamamasına sebep olmaktadır. Bu makalede, bilgisayar destekli öğretim sistemlerinde öğrenim verimliliğini üst düzeye çıkartan, geleneksel sistemlerden tamamen farklı bir mimari yapıya ve tasarım yaklaşımına sahip Uyarlanır Hipermedya Öğretim Sistemi (UHÖS) incelenmektedir. Çalışmada genel bir UHÖS mimarisi verilmiştir. UHÖS’ün merkezi bileşeni olan öğrenci modelinin oluşturulması ve bu model içerisinde kullanıcının bilgi alanı hakkındaki bilgi düzeyinin tespit edilmesi örnek bir uygulama ile açıklanmıştır. UHÖS'ün geleneksel sistemlere göre üstünlükleri sunulmuş ve mevcut çalışmalar değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.283
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi