Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 19
 İndirme 3
İLKOKUL 4. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN KAĞITTAN VE EKRANDAN OKUMA BECERİLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI, ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ
2017
Dergi:  
Ortadoğu ve Göç
Yazar:  
Özet:

Çağımızın en temel gereği teknolojinin kullanılmasıdır. Eğitim süreci de bu değişiklikten ve gereklilikten doğrudan etkilenmektedir. Özellikle öğretim sürecinde kullanılan materyaller artık yerini daha çok teknoloji ağırlıklı materyallerle değiştirmektedir. Kara tahtanın yerini alan akıllı tahtalar, öğrencilerin kitap ve defterlerinin yerini almaya aday tabletler bu değişikliğin en somut göstergeleridir. Araştırmanın amacı, ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin okunabilirlik düzeyleri aynı olan kağıttan ve ekrandan okudukları metinleri anlama düzeylerini ve ekrandan okuma ile ilgili öğretmen ve öğrenci görüşlerini ortaya koymaktır. Bu amaçla kağıttan ve ekrandan okunan metinlere ilişkin öğrencilere uygulanan başarı testi sonuçları, ayrıca öğretmen ve öğrencilerin ekrandan okumaya dair bakış açıları değerlendirilmiştir. Araştırma, tesadüfi yöntemle seçilen Ankara ili Yenimahalle ilçesinde bir ilkokulda öğrenim gören 39 ilkokul 4. sınıf öğrencisi ve yine bu okulda görev yapan 3 sınıf öğretmeni üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmada veri toplamak amacıyla okunabilirlik düzeyleri aynı olan basılı metinler ve dijital ortamdaki metinler kullanılmıştır. Ayrıca öğrenci ve öğretmenler ile yapılandırılmış mülakat yapılmıştır. Araştırmanın sayısal verileri SPSS 15 paket programında analiz edilmiştir. Görüşme soruları ise içerik analizi yöntemi ile analiz edilmiştir. Verilerin analizi sonucunda basılı metinlerden ve ekrandan okuma sonucunda öğrencilerin akademik başarıları arasında kağıttan okumanın lehine anlamlı bir farklılık olduğu görülmüştür. Ayrıca basılı metinleri okuma ve ekran okuma ile ilgili öğretmen ve öğrenci görüşlerinde de farklılıklar olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The first 4. Students receive readings from paper and screen, teachers and students views
2017
Yazar:  
Özet:

The most important element of our age is the use of technology. The training process is also directly influenced by this change and need. Materials used in the teaching process are now replacing them with more technology-focused materials. Smart tables that replace the black board, tablets that are called to replace the students’ books and books are the most concrete indicators of this change. The purpose of the study is to reveal the level of understanding of the text they read from paper and screen with the same readability levels of primary school 4th grade students and the teachers and students' opinions about reading from screen. For this purpose, the results of the success test applied to students on paper and screen-readed texts, as well as the teachers and students' views on reading on screen were evaluated. The research was carried out on 39 primary school 4th grade students who studied in a primary school in Ankara or Yenimahalle district selected by random method and 3th grade teachers who worked in this school. The study used printed texts and texts in the digital environment with the same readability levels to collect data. There was also an interview with students and teachers. The number of data of the study was analyzed in the SPSS 15 package program. Interviews are analyzed through the method of content analysis. The analysis of the data found that from printed texts and from screen reading there was a significant difference between student academic achievements in favour of paper reading. There are also differences in teachers and students’ opinions about reading printed texts and screen reading.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Ortadoğu ve Göç

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 875
2023 Impact/Etki : 0.107
Ortadoğu ve Göç