Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 58
 İndirme 24
GRAFİK TASARIM ENDÜSTRİSİNDE YAPAY ZEKÂ
2021
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Özet Bilim insanları ve araştırmacılar, dünyanın geleceğiyle ilgili sürekli olarak teknoloji üzerinde çalışmaktadır. Yapay zekâ teknolojisi de (Artificial Intelligence) bu alanlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde makinelerin öğrenimi, otomasyon, nesnelerin interneti gibi teknolojiler, bankacılık, sanat ve tasarım, ulaşım, iletişim, medya, savunma, tarım ve endüstri gibi birçok alanda aktif olarak kullanılmaktadır. Yaşamın vazgeçilmez bir öğesi haline gelen yapay zekâ; kimine göre çığır açan ve birçok soruna çare olabilecek bir teknoloji, kimine göre ise insanlığın elinden işini alacak ve insanlara büyük zararlar verebilecek bir sistem olarak nitelendirilmektedir. Yapay zekâ teknolojisi, bir yandan hayatımızı kolaylaştırarak yardımcı görevi üstlenirken diğer yandan makinelerin güçlenmesiyle birlikte insanları geçersiz kılabilecek bir teknoloji olarak görülmektedir. Sonuç olarak, tüm risklerine rağmen yapay zekânın bundan sonra hayatımızda yer aldığı ve çok fazla potansiyele sahip olduğu gerçeği ortadadır. Analitik çözümlemedeki üstün başarısı ve bilişsel yetenekleri sayesinde, grafik tasarım ve diğer sanat alanlarında bu teknoloji kullanılmaya başlanmıştır. Bu çalışmada yapay zekânın tanımı, yapay zekânın tarihçesi ve geleceği, grafik tasarım üzerindeki etkisi ve güncel uygulamalarla ilgili örnekleri incelenerek, yapay zekânın grafik tasarımla olan ilişkisi araştırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
Artificial Intelligence In The Graphic Design Industry
2021
Yazar:  
Özet:

Abstract Scientists and researchers are constantly working on technology for the future of the world. Artificial intelligence technology (AI) is one of these areas. Nowadays, it is actively used in many fields such as banking, art and design, transportation, communication, media, defense, agriculture and industry with technologies such as machine learning, automation and the Internet of things. Artificial intelligence, which has become a part of our lives, is described for some as a breakthrough technology, a system that will take on the work of humanity and cause great harm to others, and for others as the solution to everything. According to scientists and futurists, this technological development is considered both frightening and promising. Artificial intelligence technology is seen as a technology that can override people by making our lives easier on the one hand, and on the other hand, it is seen as a technology that can help us by making our lives easier on the other. As a result, it is clear that under both conditions artificial intelligence will be involved in our lives from now on and will have a lot of potentials. Thanks to its outstanding success in analytical analysis and cognitive abilities, this technology has been used in graphic design and other art fields. In this study, the description and concept of artificial intelligence, history, and future of artificial intelligence, impact on graphic design, and current applications were examined and the relationship between artificial intelligence and graphic design was investigated.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.537
Atıf : 140
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q4
520/520

Journal of Social and Humanities Sciences Research