Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
DEVRİM ERBİL’İN OSMANLI CAMİLERİ TEMALI ESERLERİNE İKİLİ BAKIŞ
2021
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Devrim Erbil’in sanat hayatında 2010-2019 yılları arasında Erken Osmanlı Dönemi ve Klasik Osmanlı Dönemi’ne ait yedi mimari yapı, ikili bakış tekniğiyle uygulandığı 12 resim çalışmaya konu edilmiştir. Osmanlı dönemine ait Selatin camilerinin veya külliyelerinin teknik olarak sanatçının resme yorumlanmasının çözümlenmesi amacıyla mimarlık tarihi, sanat tarihi ve resim alanı açısından incelemeler yapılmıştır. Erbil, ikili bakış yöntemiyle mimari yapılara ait plan veya fotoğrafları üst üste bindirilerek farklı perspektifler oluşturmasıyla özgün resimler oluşturulmuştur. Osmanlı’nın mimarlık açısından şaheserlerinin örtü sistemindeki kubbeleri vurgulaması ve kendi resimlerine taşınması önem arz etmektedir. Çalışmada Ayasofya ve Osmanlı dönemi eseri olan yapıların konu edildiği resimler ikili bakış açısından çözümlenerek kullanılan plan ve fotoğraflar belirlenmiştir. Görsellerin ayrıştırılmasıyla resimde vurgunun nerelerde kullanıldığı belirlenmiş ve Osmanlı’nın mimaride kimlik öğesi olan kubbelerin ön plana çıkarıldığı tespit edilmiştir. Renk ve tonlamanın örtü sisteminde kullanıldığı ve plan ve fotoğraflardaki perspektif göz önünde bulundurularak tablolara uygulanmıştır. Erbil’in ikili bakış resimlerinde Osmanlı’nın başkentlerinde kubbe mimarisinin gelişim sürecindeki başat yapılar resimlere yorumlanarak işlenmiştir. Erbil, modern sanatın öykünmeci ve deneyimleyici yaklaşımını, ikili bakış tekniğiyle kültürel mirasla bağdaştırmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Double Look At Devrim Erbil's Ottoman Mosques Themed Works
2021
Yazar:  
Özet:

In the art life of Devrim Erbil, between the years 2010-2019, seven architectural structures belonging to the Early Ottoman Period and the Classical Ottoman Period and 12 paintings that were applied with the dual view technique were the subject of the study. In order to analyze the technical interpretation of the Selatin mosques or social complexes of the Ottoman period, studies were carried out in terms of architectural history, art history and painting. Original paintings were created by creating different perspectives by overlapping the plans or photographs of architectural structures with the dual view method of Erbil. In terms of architecture, it is important that the Ottoman masterpieces emphasize the domes in the cover system and carry them to their own paintings. In the study, the pictures of Hagia Sophia and the structures that are the works of the Ottoman period were analyzed from a dual point of view and the plans and photographs used were determined. By separating the images, it was determined where the emphasis was used in the painting and it was determined that the domes, which were the identity elements of the Ottoman architecture, were brought to the fore. It has been applied to the paintings by considering the use of color and toning in the covering system and the perspective in the plans and photographs. In the double view paintings of Erbil, the dominant structures in the development process of the dome architecture in the capitals of the Ottoman Empire were interpreted and processed into the paintings. Erbil has associated the imitative and experiential approach of modern art with the cultural heritage with the dual view technique.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 286
Atıf : 553
2023 Impact/Etki : 0.146
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi