Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 27
 Görüntüleme 10
Carl Gustav Jung’un Arketipleri Bağlamında “Persil, Magnum ve Eti Canga” Reklam Filmlerinin Çözümlemeleri
2018
Dergi:  
Uluslararası Halkla İlişkiler ve Reklam Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

The “archetype” concept used by Carl Gustav Jung for the first time in psychology, is constitute of the collective consciousness. Archetypes, which guide the individual’s life in the direction of hereditary tendencies and are part of the common consciousness, are universal forms of thinking that carry intense emotional items and energies. Brands are also revived with human characteristics in mind. Each brand has an image and a certain personality that carries this image. For this reason, all of the characters used in advertising are regarded as archetypes lying under common consciousness and familiar to every segment of the society. The brands that they describe through sensory archetypes they want to spend on, aim to create a cultural belief and lifestyle outside their service. This communication based on archetypes is also conceived to have an effect on the emotional components in the direction of the social characteristics and the personality characteristics of the consumers. In this study, whether Jung’s archetypal approach was consciously used in contemporary commercial films was evaluated comparatively with content analysis using qualitative method in the context of selected sample commercial films.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Uluslararası Halkla İlişkiler ve Reklam Çalışmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Halkla İlişkiler ve Reklam Çalışmaları Dergisi