Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 40
 İndirme 7
Assessment of Zakat Economies as one of the Basic Dynamics of Islamic Economics in the Context of Fintech Management Information Systems
2021
Dergi:  
Equinox Journal of Economics Business and Political Studies
Yazar:  
Özet:

Yüksek ekonomik büyüme, Gini katsayısının değerinde bir düşüşle birlikte bir ülkenin yoksulluğunu azaltabildiğinde sosyal refah kategorik olarak sağlanabilir. Gelirin yeniden dağılımına yol açtığı ve toplam talebi artırdığı için zekât, İslami çerçevede bir iktisadi ve sosyal kalkınma faktörü olarak dikkate alınmaktadır. Zekât, Müslüman ülkelerdeki ekonomik hayırseverliğin temel araçlarından birisi olarak servet ile gelirin yeniden dağıtımını kolaylaştırıcı etki doğurur. Dolayısıyla “Ben tok olsam başkası açlıktan ölse bana ne” düşüncesinin önünü kesmeyi amaçlayan zekât emri sadece finansal operasyonlara maruz kalan reel piyasayı güçlendirmekle kalmamakta aynı zamanda sosyo-ekonomik dengeleri ve ilişkileri de düzenlemektedir. Benzer şekilde zekât müessesesi de sadece dini bir vecibeyi yerine getirmek şeklinde kalmamakta aynı zamanda fakirin zenginin serveti içerisinde verilmiş payı olarak gelir dağılımı ve toplam talebi düzenlemesi boyutuyla da ayrı önemi haiz olduğu üzerinde analiz ve değerlendirmeler yapılmaktadır. Bu çalışmamızda, İslami bakış açısıyla İslam’ın temel şartlarından olan zekât emri ve onun neticesinde cereyan eden iktisadi faaliyet ve etkileri iktisat ve yönetim bilişim sistemleri (YBS) disiplini bağlamında incelenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Assessment of Zakat Economies as one of the Basic Dynamics of Islamic Economics in the Context of Fintech Management Information Systems
2021
Yazar:  
Özet:

High economic growth, along with a decline in the value of the Gini ratio, can categorically provide social well-being when it can reduce a country’s poverty. Because it leads to re-distribution of income and increases total demand, zakat is considered as an economic and social development factor in the Islamic framework. Zakat, as one of the basic means of economic charity in Muslim countries, has a facilitating effect on re-distribution of income with wealth. Therefore, the Zakat order, which aims to shut down the idea of "If I am foolish, what if someone else dies from hunger for me" is not only to strengthen the real market exposed to financial operations but also to regulate the socio-economic balance and relationships. Similarly, the Zakat agency is not only in the form of fulfilling a religious veibe, but also in the form of the share given in the wealth of the poor, the income distribution and the size of the total demand arrangement are also of separate importance. In this study, the Islamic point of view is examined in the context of the Zakat order, which is one of the basic conditions of Islam and the economic activities and effects that result in it, and the discipline of the Economy and Management Information Systems (YBS).

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Özet:

Social welfare can be achieved if high economic growth can reduce a country's poverty and decrease the value of the Gini coefficient. Otherwise, it becomes limited to an increase in the comfort satisfaction level of elites. Since Zakat is one of the main tools of financial philanthropy in Muslim countries, facilitates the redistribution of wealth and income, and increases aggregate demand, it can be a critical factor of economic and social development in the Islamic framework. Therefore, the zakat order, which aims to prevent the relentless attitude of "who cares if I am full and someone else starves to death," strengthens the actual market, which is subjected to financial operations and regulates socio-economic balances relations. In this study, the zakat order, one of the fundamentals of the Islamic economy, and its effects on the economic activities are examined with a diverse view of economics and management information systems (MIS) perspective. Here, it is asserted that it can be more effective and efficient if adequately supported with innovative MIS applications. Based on the knowledge and discussions in the literature, analysis and evaluations are made on the fact that the zakat establishment, a religious obligation and its essential importance in terms of income distribution and total demand regulation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Equinox Journal of Economics Business and Political Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 115
Atıf : 462
2023 Impact/Etki : 0.111
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q3
343/520

Equinox Journal of Economics Business and Political Studies