Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 57
 İndirme 12
ÜNİVERSİTE YERLEŞKELERİNDE EKOLOJİK PEYZAJ TASARIMI: NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ
2020
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Hızlı nüfus artışı ve yoğun yapılaşma sonucu kentler; bakımsızlık, terk, rant baskısı gibi çevresel sorunlar ile karşı karşıya kalmaktadır. Kentlerde ortaya çıkan bu sorunların nedeni insan-doğa etkileşiminin planlama ve tasarım eylemlerinde gereği gibi yerini alamamış olmasıdır. Bu kapsamda, kentlerde alternatif yeşil alan yaratmak için önemli potansiyel alanlar olan üniversite yerleşkeleri, kent ekolojisinin iyileştirilmesi ve kentsel yaşam kalitesinin arttırılması amacı ile yürütülen kentsel tasarım çalışmalarında dikkatle ele alınması gereken alanlardır. Araştırma kapsamında, çevre sorunlarının giderilmesi, kent ekolojisinin iyileştirilmesi ve üniversite kampüslerindeki rekreasyonel ihtiyaçların tamamlanması hedeflenmiştir. Çalışma alanı, uluslararası öneme sahip sulak alan ve Ramsar'a aday olan Akkaya Barajı’nın kıyısındaki Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Yerleşkesi’nde yer almaktadır. Çalışma alanı için ekolojik peyzaj tasarım projesi hazırlanmış ve öneriler geliştirilmiştir. Çalışma kapsamında benimsenen ekolojik tasarım yaklaşımı ile kentleşme ve peyzaj üzerindeki önlemler ve müdahaleler sonucu peyzajın fonksiyonundaki olumsuz değişimleri önlemek mümkündür. Bu çalışma, kentsel tasarım ve uygulamaları ile potansiyel insan müdahalelerinin olası sonuçlarının öngörülmesi ve olumsuz etkilerin bertaraf edilmesinde yönlendirici olabilmektedir

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.839
Journal of Social and Humanities Sciences Research