Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 69
 İndirme 17
 Sesli Dinleme 2
TARIM TEDARİK ZİNCİRİ RİSKLERİNİN AZALTILMASINDA PROAKTİF RİSK YÖNETİMİ YAKLAŞIMI
2020
Dergi:  
Journal of Economics Finance and Accounting
Yazar:  
Özet:

Amaç- Çalışmanın amacı; dünya ekonomisinin temel bir parçası olan tarım sektörünün, tedarik zinciri faaliyetleri sırasında karşı karşıya kaldığı risk faktörlerini analiz eden bir model sunmaktır. Yöntem- Bu çalışmada, tarım tedarik zincirinde ortaya çıkabilecek risklerin yönetilmesi için sistematik bir risk yönetim modeli (Avustralya ve Yeni Zelanda Standardı AS / NZS4360:2004) önerilmiştir. Önerilen model, tarım sektöründe faaliyet gösteren, çokuluslu bir firmada uygulanarak, firmanın tedarik zinciri risklerinin sistematik bir şekilde izlenmesine ve yönetilmesine imkân veren bir yol haritası geliştirilmiştir. Bu kapsamda; bir organizasyon içinde tarım şirketleri için iş kesintisi ve kayba neden olabilecek risklerin, olasılığını ve sonuçlarının etkisini incelemek amacıyla risk matrisi yöntemi kullanılmıştır. Bulgular- Çalışma kapsamında, tespit edilen riskler; çevresel risk, tedarik riski, operasyonel risk, politik risk, örgütsel risk ve finansal risk olmak üzere 6 kategori altında incelenmiştir. Araştırmanın bulgularına dayanarak, sekiz risk en önemli, yedi risk orta derece önemli ve altı risk ise diğer risklere göre önemi daha az bulunmuştur. Sonuç- Yapılan analizin sonucunda ürün kalitesi, depolama koşulları, tedarik, iklim ile ilgili değişkenlik ve dış pazarda rekabet etmeyi sınırlandıran ya da engellemeye neden olan ticari kısıtlamaların tarım tedarik zinciri yönetiminde kritik önem taşıdığı sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Proactive Risk Management Approach In Reducing The Agricultural Supply Chain Risks
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose- The purpose of this study is to provide a model that analyzes the risk factors encountered by the agriculture industry, which is an essential part of the global economy, during supply chain activities. Methodology – In this study, a systematic risk management model (Australia and New Zealand Standard AS / NZS 4360: 2004) is proposed to manage the risks that may arise in the agricultural supply chain. The proposed model was applied in a multinational company operating in the agricultural sector and road map has been developed which allows them to monitor and manage the supply chain risks of the company systematically. Within this scope; the risks in an organization, which may lead to business interruption and losses for agriculture companies, risk matrix method has been used in order to examine their probability and effects of their consequences. Findings- Within the scope of the study, identified risks were analyzed under six categories; namely environmental risk, supply risk, operational risk, political risk, organizational risk and financial risk. Based on the findings of the study, it is determined that eight risks most important, seven risks moderately important and six risks less important than other risks. Conclusion- At the end of the analysis, it was concluded that, product quality, storage conditions, supply, climatic instability and commercial restrictions that limit or cause inhibition of competition in the foreign markets had critical importance in agricultural supply chain management.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Economics Finance and Accounting

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 380
Atıf : 460
2023 Impact/Etki : 0.162
Journal of Economics Finance and Accounting