Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 3
Female Fertility in Pinus sylvestris L var. compacta (TOSUN) Clonal Seed Orchard
2017
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Çalışmanın amacı: Yapılan çalışma, tohum bahçesinde 2015 yılı için, dişi çiçek üretlenliğinin değişimi ve üretkenlikle ilgili bazı parametrelerin tahmin edilmesini hedeflemektedir. Çalışma alanı:Tohum bahçesi 2004 yılında Türkiye’nin Karabük İli, Eflani İlçesinde kurulmuştur. Materyal ve Yöntem:Tohum bahçesi 5×5 aralık mesafe ile 26 klona ait 826 ramet içermektedir. Her bir klona ait rastgele seçilmiş ve 130 ramette Haziran 2015’te dişi çiçeklerin tamamı sayılmıştır. Dişi çiçek üretkenliğinin değişimi, akrabasızlık sayısı ve oransal akrabasızlık sayısı tahmin edilmiştir. Sonuçlar:Klon başına ortalama dişi çiçek sayısı 4.2 ile 75.0 arasında değişmiştir. En yüksek üretken klon #351, en düşük üretken klon #354 olmuştur. En çok üretken %30 klon toplam dişi çiçeklerin %50.6’sını üretmişlerdir. Çoğu dişi çiçekler tekli olmuş, ancak diğerleri kümeli bir yapı oluşturmuşlardır. Kümelerin sayısı 2 ile 15 arasında değişmiştir. Varyans analizinde klonal çiçek üretimindeki farklılıklar istatistik olarak anlamlı bulunmamıştır (P=0.07). Dişi çiçek üretkenliğinin değişimi , akrabasızlık sayısı ve oransal akrabasızlık sayısı sırasıyla 2.14, 12.15 ve 0.48 bulunmuş, düşük genetik çeşitlilik ortaya çıkmıştır. Araştırma vurguları:Bu araştırma kapsamında, dişi çiçek üretkenliği konusunda elde edilen ilk bilgiler, tohum  bahçesimim koruma ve peyzaj amaçlı yönetimi için kullanılabilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 611
Atıf : 2.472
2023 Impact/Etki : 0.091
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi