Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 61
 İndirme 20
ASKERİ GÜVENLİK ÇALIŞMALARINA DÖNÜŞ: ÖNLEYİCİ SAVAŞ
2018
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Güvenlik çalışmalarında realizmin baskın olduğu Soğuk Savaş döneminin ardından, 1990’lı yıllarda kimlik, insan ve toplum güvenliği gibi yeni güvenlik alanları, güvenlik çalışmalarında yaygın olarak çalışılan konular olmaya başlamıştır. 11 Eylül saldırıları ise bu trendi tersine çevirmiş, uluslararası güvenliğe yönelik küresel tehditlerin yeniden tanımlanmasına yol açmış ve böylece devletlerin güvenlik algılamalarında önemli değişimler meydana getirmiştir. 11 Eylül, tarihin bir dönüm noktası olarak, devletlerin askeri güvenlik konularına daha fazla önem vermesine neden olmuştur. Başka bir ifadeyle, Realist teorinin uluslararası ilişkilerde yeniden egemen olmaya başladığı 11 Eylül sonrası dönem, ulusal güvenlik ve askeri güç konularının tekrar ön plana çıkmasına neden olmuş ve böylece akademik ilginin geleneksel güvenlik çalışmalarına ve askeri güvenlik konularına dönmesine sahne olmuştur. ABD’nin 2003 yılında Irak’a askeri müdahalesi ise, bahsedilen askeri güvenliğe yeniden yönelişin pratikteki yansımasıdır. Irak müdahalesinin akabinde ise, müdahalenin hukuki dayanağını oluşturduğu öne sürülen ‘önleyici savaş’ düşüncesi ve kavramıyla ilgili uluslararası tartışmalar gündeme gelmiştir. Kavramın uluslararası hukuktaki statüsü ise, bugün hala tartışılmaya devam etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.384
Atıf : 14.957
2023 Impact/Etki : 0.403
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi