Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
The Effect of the Distance Between Unit Cells on the Frequency Stability of Frequency Selective Surfaces
2023
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Periyodik iletken geometriler literatürde frekans seçici yüzey (FSY) olarak adlandırılmaktadırlar. Geometrilerine bağlı olarak filtre davranışı sergileyen FSY'lerin frekans yanıtları geometrilerine, elektromanyetik dalganın geliş açısına, frekansına ve polarizasyonuna bağlıdır. Periyodik iletken geometriler arasındaki mesafe FSY'lerin en önemli parametrelerinden birisidir ve frekans cevabı üzerine olan etkisi literatürde bugüne kadar yeterince araştırılmamıştır. Bu çalışmada dört farklı FSY geometrisi seçilerek, periyodik iletken geometriler arasındaki mesafenin FSY’lerin frekans kararlılığı üzerine olan etkisi incelenmiştir. Seçilen FSY geometrilerinin benzetimleri Ansoft HFSS yazılımı tarafından gerçekleştirilmiş ve oldukça ilginç bir sonuç elde edilmiştir. Periyodik iletken geometriler arasındaki mesafe “0.1” rezonans dalga boyunun altına düşürüldüğünde beklenenin aksine FSY'in geliş açısı kararlılığının önemli ölçüde azaldığı görülmüştür. Literatürde birim hücre boyutu azaldıkça FSY’lerin frekans kararlıklarının arttığı ifade edilmektedir. Periyodik iletken geometriler arasındaki mesafe “0.1” rezonans dalga boyunun altına düştüğünde, komşu hücrelerin iletken yolları arasında meydana gelen girişimler baskın hale gelmekte ve FSY’in kararsız frekans yanıtına sahip olmasına yol açmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 829
Atıf : 1.101
2023 Impact/Etki : 0.011
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi