Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Yok Sayılan Bir Bölüm: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İkinci Cerrahi Kliniği Başlıklı Makale Hakkında [Editöre Mektuba Cevap]
2024
Dergi:  
Osmanlı Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Sayın Editör, Sayın Prof. Dr. Semih Baskan’ın “Yok Sayılan Bir Bölüm: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İkinci Cerrahi Kliniği” başlıklı makale ile ilgili yazmış olduğu “Editöre Mektup” formatındaki değerlendirme konusundaki yorumlarımı derginizin okurları ile paylaşmak istiyorum. Sayın Prof. Baskan’ın bu yazısını kanımca en değerli kılan şey çalışılmış olan dönemle ilgili iki adet belge paylaşmış olmasıdır. Tarih disiplini açısından olmazsa olmaz olarak değerlendirilecek çok kıymetli verilerdir. Bunun için Prof. Baskan hocamıza içtenlikle teşekkür etmeyi zevkli bir borç olarak gördüğümü ifade etmek isterim. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde aynı isme sahip kürsülerin/bölümlerin 1974 yılında birleştirildiği makale özetlerinde iki kere, makale metninde ise dört kere vurgulanmıştır. Bu düzenlemeyi yapan kanun hakkında bilgi verilmemiş olduğu eleştirisi haklıdır, ancak makale zaten 32 sayfalık uzun bir yazıdır ve II. Cerrahi Kliniğine odaklanmıştır. Kanun her ne kadar 1973 yılında çıkmışsa da bunun uygulanması üniversite kurullarının karar almasıyla mümkün olduğu için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde uygulanması ancak 1974 yılında mümkün olmuştur. Hatta Prof. Dr. Rıdvan Ege, Ankara Tıp Fakültesinin 50. Yılı münasebeti ile yazdığı kitapta, birçok fakültenin bu işlemleri 1-2 yıl içerisinde tamamlayabilmesine karşın Ankara Tıp Fakültesinde bu sürecin 1974 yılı başlarında hızlı bir şekilde tamamlandığını yazmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Neglected Department: The Second Surgery Department Of Ankara University Faculty Of Medicine [response To Letter]
2024
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Osmanlı Bilimi Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 519
Atıf : 1.038
2023 Impact/Etki : 0.073
Osmanlı Bilimi Araştırmaları