Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 5
7338 SAYILI KANUN BAĞLAMINDA MADDİ DURAN VARLIKLARDA AMORTİSMAN UYGULAMALARI: VERGİ USUL KANUNU VE BOBİ FRS ÇERÇEVESİNDE KARŞILAŞTIRMALI BİR İNCELEME
2022
Dergi:  
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi
Yazar:  
Özet:

26.10.2021 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7338 sayılı Kanun ile, Vergi Usul Kanunu’nun amortisman ve değerleme hükümlerinde önemli değişiklikler meydana gelmiştir. Bu bağlamda amortisman uygulaması, maddi duran varlıklarla sınırlı olarak, 7338 sayılı Kanun ile değişik Vergi Usul Kanunu hükümleri ile BOBİ FRS düzenlemeleri bağlamında karşılaştırmalı incelenerek, benzerlik ve farklılıkların ortaya konulması ve amortisman hesaplamalarına ilişkin örnek olaylara yer verilmesi çalışmanın amacını teşkil etmektedir. Bu çerçevede çalışmada amortisman kavramı; VUK ve BOBİ FRS karşılaştırmalı olarak, maddi duran varlıklarda amortisman konusu, ilk edinim, amortismana tabi tutar, amortisman süresi ve oranı, amortisman yöntemleri ve son olarak amortisman uygulamaları ile ilgili özellik arz eden durumlar inceleme konusu yapılmaya çalışılmıştır. Böylelikle her iki düzenleme arasında amortisman uygulaması hususunda, 7338 sayılı Kanun sonrası bazı benzerlikler meydana gelse de her iki düzenlemenin amortismana atfettiği amaç nedeniyle, hâlâ belirgin ve büyük farklılıkların bulunduğunu da söylemek mümkündür.

Anahtar Kelimeler:

Amortization Applications On Tangible Assets Within The Context Of The Law No.7338: A Comparative Examination In The Framework Of The Tax Procedure Law and Lmse Frs
2022
Yazar:  
Özet:

With the Law No. 7338, which was published in the Official Gazette on 26.10.2021, significant changes occurred in the amortization and valuation provisions of the Tax Procedure Law. In this context, the aim of this study is to reveal the similarities and differences by comparatively examining the amortization application, limited to tangible assets, in the context of the Law No. 7338 and the provisions of the different Tax Procedure Law and LMSE FRS regulations and to present the sample case studies of amortization calculations. In this context, in the study the concept of amortization, the subject of amortization in tangible fixed assets, the first acquisition, the amount subject to amortization, the period and rate of amortization, the amortization methods and finally the amortization practices in tangible fixed assets have been studied comparatively. Thus, although there are some similarities between the two regulations regarding the amortization application, after the Law No. 7338, it is also possible to say that there are still significant and major differences due to the purpose attributed by both regulations to amortization.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 918
Atıf : 5.276
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi