Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
YANIK TEDAVİSİNDE KULLANILMAK ÜZERE LİDOKAİN İÇEREN ALOE VERA JEL FORMÜLASYONUNUN HAZIRLANMASI VE İN VİTRO KARAKTERİZASYONU
2023
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma kapsamında Aloe vera bitkisinden elde edilen jelin, lidokain etken maddesi ile birlikte yanık tedavisinde topikal olarak uygulanacak in situ jel formülasyonlarının geliştirilmesi amaçlanmıştır. Formülasyonların karakteristik özellikleri iyileştirilerek, oda sıcaklığında sıvı formda olan in situ jellerin vücut sıcaklığında jelleşerek yara yüzeyine yapışma suretiyle daha yüksek lokal ilaç konsantrasyonu elde edilerek hasta uyuncunun artırılması hedeflenmiştir. Gereç ve Yöntem: Farklı jel kodları verilerek ayrılan in situ jel formülasyonlarının karakteristik özellikleri analiz edilmiştir. Bu incelemeler kapsamında jelleşme sıcaklığının tespiti, pH ölçümü, in vitro lidokain salım çalışması gerçekleştirilmiş ve in situ jellerin viskozite ve reolojik özellikleri ile tekstür profil analizleri değerlendirilmiştir. Sonuç ve Tartışma: Aloe vera jeli ve lidokain içeren, topikal tedavi için tasarlanmış Poloxamer 407 bazlı in situ jellerin deri üzerinde kalış süresini uzattığı ve lokal lidokain konsantrasyonunu artırabileceği belirlenmiştir. Poloxamer 407, Poloxamer 188, HPMC ve CMC’nin farklı oranları ile hazırlanan in situ jel formülasyonları arasında F5 ve A21 kodlu jeller topikal kullanım için kabul edilebilir jelleşme sıcaklığı göstermiş ve 24 saat lidokain salımı gerçekleştirmiş olup, Aloe vera ve lidokain içeren Poloxamer 407-HPMC bazlı in situ jel formülasyonunun topikal yanık tedavisinde etkili bir alternatif olabileceği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Preparation and In Vitro Characterization Of Lidocaine Loaded Aloe Vera Gel Formulation For The Treatment Of Burn Wounds
2023
Yazar:  
Özet:

Objective: In this study, topically applied in situ gel formulations were aimed to design for the modulation of burns, with the active ingredient lidocaine and the gel gained from the Aloe vera plant. The prepared in situ gels were in the liquid form at the room temperature and gelled at the body temperature and adhered to the wound surface, resulting in higher drug residence time. By improving the characteristic properties of the in situ gels, it is aimed to improve patient compliance by obtaining higher local lidocaine concentration. Material and Method: In situ gel formulations separated by giving different gel codes were examined with characteristic analyses. Within the scope of these examinations, measurement of gelation temperature, pH measurement, in vitro lidocaine release, viscosity and rheological properties and the texture profile of the formulations were determined. Result and Discussion: Poloxamer 407 based in situ gels designed for topical treatment containing Aloe vera gel and lidocaine have been shown to increase skin residence time. Among the formulations prepared with different content ratios of the polymers Poloxamer 407, Poloxamer 188, HPMC and CMC, the gels coded F5 and A21 showed acceptable gelation temperature for topical use and sustained lidocaine release for 24 hours. According to these findings, it can be revealed that Poloxamer 407-HPMC based in situ gel formulation may be an effective alternative for topical burn treatment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 863
Atıf : 481
2023 Impact/Etki : 0.032
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi