Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 15
EDEBİ ESERDE POETİK SÖYLEVİN ÜSLUP ÖZELLİKLERİ
2015
Dergi:  
Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Edebi eserdeki konuşma cümlelerinin üslup özellikleri ile ilgili çalışmalarda söylevin çeşitleri, tipleri ve türlerinin değerlendirilmesi önemlidir. Özbek edebiyatının kendine özgü yönü, poetik söylevin tip ve türlerine göre belirlenir. Son dönemlerde ortaya çıkan eserler edebi söylev şekillerinin çeşitliliği ile dikkati çekmektedir. Halk dilinin konuşma biçiminden yararlanma, yazar ve kahraman konuşmasının karışması, polifonik söylev tarzının farklı çeşitlerinden faydalanma gibi hususlar çağdaş Özbek edebiyatının poetik özelliklerini belirlemektedir. Özbek edebiyatındaki konuşma cümlelerinin şeklen şöyle sınıflandırılması gerektiği kanısındayız: Tek sesli; iki sesli; çoksesli konuşma. Ahenk bakımından: düz ahenk; coşkulu; hitabete dayalı konuşma. Cümlenin yapısal özellikleri bakımından: kesik, darplı, ritmik konuşma. Leksik açıdan: eski ve yeni unsurlarla zenginleştirilmiş konuşma. Bilinçaltı aktarımında iç konuşma. Yazar ve kahraman konuşmasına eklenen başkasının sözü veya konuşmasından parça.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 523
Atıf : 398
2023 Impact/Etki : 0.061
Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi