Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 4
 İndirme 2
Pediatrik Birimlerde Elektronik Tıbbi Hata Raporlama Sistemi ve Hasta Güvenliği Uzaktan Eğitim Programını Kullanan Hekim ve Hemşirelerin Deneyimleri
2018
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş: Güvenli sağlık hizmetlerinin sürdürülmesinde, hasta güvenliği eğitimi ve tıbbi hata raporlama beceri ve tutumları önemli faktörlerdir. Ancak sağlık profesyonellerinin hasta güvenliği ile ilgili tutum ve deneyimleri belirsiz olmakla birlikte hata raporlamaları da yetersizdir.Amaç: Araştırma elektronik hata raporlama sistemi ve hasta güvenliği uzaktan eğitim programını kullanan hekim ve hemşirelerin, sistemler hakkında deneyim ve düşüncelerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir.Yöntem: Araştırma, tanımlayıcı nitel araştırma tasarımına uygun olarak, bir üniversite hastanesinin tüm pediatrik birimlerinde yürütülmüştür. Derinlemesine bireysel görüşmelerle araştırma yedi hemşire, altı hekim olmak üzere toplam 13 katılımcı ile tamamlanmıştır. Görüşmelerden elde edilen veriler içerik analizi ile değerlendirilmiştir.Bulgular: Katılımcıların ifadelerinden hata raporlama sistemine ilişkin teknik donanım ve kullanım ile farkındalık, uzaktan eğitim programına ilişkin kapsam ve yeterlilik ile yeni bilgi olmak üzere dört ana temaya ulaşılmıştır. Tasarımı gerçekleştirilen ve uygulanan olay raporlama sisteminin etkili olduğu ve farkındalık uyandırarak yaygınlaştırılması gerektiği belirlenmiştir. Ayrıca uzaktan eğitim programının kapsam olarak yeterli olduğu ve yeni bilgiye ulaşmada fırsat sağladığı saptanmıştır.Sonuç: Kullanılan iki sistemin de kurumsal düzeyde ve kurumlararası boyutta yaygınlaştırılabileceği ve daha etkili olay raporlamaların yapılabileceği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Electronic Medical Error Reporting System in Pediatric Units and the Experience of Doctors and Nurses Using the Remote Training Program for Patient Safety
2018
Yazar:  
Özet:

Introduction: In the maintenance of safe health services, patient safety training and medical errors reporting skills and attitudes are important factors. However, the attitudes and experiences of health professionals in relation to patient safety are uncertain, but errors reporting is also insufficient.Objective: The research was carried out in order to determine the experiences and opinions of doctors and nurses, using the electronic error reporting system and the patient safety remote education program, about the systems.Method: The research was carried out in all the pediatric units of a university hospital, in accordance with the design of the research of the identifying quality. The study was completed with a total of 13 participants, including seven nurses and six doctors. The data obtained from the interviews was evaluated by content analysis.Discussions: The participants' statements have reached four main topics, including technical equipment and use of the error reporting system, awareness, scope and competence of the remote training program and new information. Designed and implemented event reporting system is effective and should be spread by awareness awareness. It has also been found that the distance learning program is sufficient as a scope and provides the opportunity to access new information.The result: The two systems used can be spread at the corporate level and inter-institutional scale and more effective events reporting can be made.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 402
Atıf : 3.799
2023 Impact/Etki : 0.257
Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi