Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 64
 İndirme 36
TÜRKİYE’DE İKİZ AÇIK HİPOTEZİ: TODA-YAMAMOTO NEDENSELLİK YAKLAŞIMI / The Twin Deficit Hypothesis In Turkey: Toda-Yamamoto Causality Approach
2018
Dergi:  
Uluslararası Ekonomi İşletme ve Politika Dergisi
Yazar:  
Özet:

Cari işlemler dengesi ile bütçe dengesi arasındaki ilişki uzun yıllardır süregelen bir tartışma konusudur. Geleneksel Keynesyen yaklaşım iki açığın birbiriyle ilişkili bulunduğunu ileri sürerken Ricardocu Denklik Teoremi bu ilişkiyi reddetmektedir. Türkiye ekonomisinde uzun yıllardır kronikleşmiş bütçe açığı ve cari açık gözlemlenmektedir. Bu çalışmanın temel amacı, Türkiye ekonomisi için ikiz açık hipotezinin varlığının sınanması ve cari açık ile bütçe açığı arasındaki nedensellik ilişkisinin yönünün tespit edilmesidir. Çalışmada 1975-2015 dönemi yıllık bazda veriler istihdam edilmiş olup analiz için Toda ve Yamamoto (1995) nedensellik testi tercih konusu olmuştur. Uygulama bulguları, Türkiye’de bütçe açığı ve cari açık arasında çift yönlü nedensellik ilişkisinin olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası Ekonomi İşletme ve Politika Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 217
Atıf : 48
Uluslararası Ekonomi İşletme ve Politika Dergisi