Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
CHARACTERIZATION OF SOIL PROFILE DEVELOPMENT ON DIFFERENT LANDSCAPE IN SEMI –ARID REGION OF TURKEY A CASE STUDY; ANKARA-SOĞULCA CATCHMENT
2010
Dergi:  
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Türkiye’nin yarı kurak bölgesinde yer alan Ankara Soğulca Havzasında toprak profil gelişimi ile arazi şekli arasındaki ilşkinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Çalışma alanında yaygın jeolojik materyaller marn, kireç taşı ve kum taşıdır. Soğulca Havzasının doğu batı doğrultusunda yapılan kesit çalışmasında altı pedon incelenmiştir. Toprakların oluşumlarında topografik pozisyonların toprakların morfolojik, fiziksel ve kimyasal özellikleri üzerinde etkili oldukları belirlenmiştir. Bu nedenle, eğim derecesinin yamaç araziler üzerinde yer alan PI, PII ve PV pedonlarının toprak oluşum işlemleri üzerine önemli faktörlerden birisi olduğu düşünülmektedir. Çünkü topografya veya rölyef topraktan suyun ve diğer maddelerin eklenmesi veya uzaklaşmasınının sağlanmasında etkilidir. Bu topraklar oluşumlarının minimum seviyelerde olmaları nedeniyle genç topraklar olarak tanımlanmakta ve Entisol/Leptosol olarak sınıflandırılmıştır. Ayrıca, taban arazi pozisyonunda ve alluviyal depozitler üzerinde oluşan pedon VI, Typic Xerofluvent/Eutric Fluvisol zayıf toprak profil gelişimine sahiptir. Plato düzlüğü üzerinde oluşmuş Inceptisol/Cambisol ve Calcisol (PIII and PIV) en ileri toprak oluşum seviyesine sahiptirler. Inceptisollerin önemli yüzey altı tanı horizonları olarak cambic ve calcic horizonlar tespit edilmiştir. Bu çalışma lokal alanlarda arazi şekillerinin toprak oluşumu ve gelişmesinde gerek doğrudan gerekse de dolaylı olarak kuvvetli etkilerinin olduğunu açıkça göstermiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 824
Atıf : 4.305
2023 Impact/Etki : 0.165
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi