User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 3
MYO Öğrencilerinin Okuma Alışkanlıklarının Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma (Uludağ Üniversitesi Örneği)
2015
Journal:  
Paradoks Ekonomi Sosyoloji ve Politika Dergisi
Author:  
Abstract:

Okuma alışkanlığı, kişinin yaşamının her döneminde devam ettirilebilen, sürdürülebilirliği olan ve gelişime açık bir davranış modelidir. Yapılan farklı araştırmalarda, Türkiye’de genel olarak okuma kültürünün düşük seviyelerde olduğu belirlenmiştir. Bu çalışmanın amacı, meslek yüksekokulu öğrencilerinin okuma alışkanlıklarının belirlenmesidir. Bu amaçla Uludağ Üniversitesi’ne bağlı 14 meslek yüksekokulunda 4323 öğrenciye anket uygulanmıştır. Anketten elde edilen verilere göre öğrencilerin program, cinsiyet, yaş, anne-babanın eğitim durumları ve gelir durumları ile gazete, dergi ve kitap okuma alışkanlıkları arasındaki ilişkiler SPSS. 20 programında değerlendirilmiştir. Araştırmada, yaş değişkenine göre kitap okuma dışında herhangi bir anlamlı fark ortaya çıkmazken, cinsiyet değişkenine göre kız öğrencilerin erkek öğrencilere göre daha fazla kitap ve dergi okuduğu, erkek öğrencilerin de gazete okumayı daha çok tercih ettikleri belirlenmiştir. Ayrıca öğrencilerin program türlerine göre tüm türlerde anlamlı fark ortaya çıkarken, dergi ve gazete türünde eğitim durumu değişkenine göre anlamlı farklar ortaya çıkmıştır. Bunun yanında gelir değişkenine göre sadece kitap türünde anlamlı fark olduğu belirlenmiştir. 

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Paradoks Ekonomi Sosyoloji ve Politika Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Paradoks Ekonomi Sosyoloji ve Politika Dergisi