Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
GELENEKSEL ALIŞVERİŞ MEKANLARININ ANALİZİ İÇİN ALTERNATİF BİR YAKLAŞIM VE BU YAKLAŞIMIN BALIKESİR’DE UYGULANMASI
2005
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geleneksel alışveriş mekanlarının en temel özelliklerinden biri, kent dokusu ve kentteki sosyal yaşantı ile bütünleşmeleridir. Ancak, son dönemde alışveriş mekanları kent dışındaki yeni alışveriş komplekslerine doğru yer değiştirmiştir. Böylece, kent merkezlerindeki alışveriş mekanları, kamusal etkileşimleri güçlendiren mekansal değerlerinin kaybına ve bozulmasına yol açacak biçimde göz ardı edilmiştir. Bunun sonucunda, geleneksel kent merkezlerinde ‘kent dokusualışveriş mekanı’ bütünlüğünün zedelendiği görülmektedir. Bu bozulma, Balıkesir’deki geleneksel alışveriş mekanlarında da gözlenmektedir. Bu nedenle, öncelikle kenttin geleneksel merkezindeki ‘kent dokusualışveriş mekanı’ bütünlüğünü sağlayan kentsel değerlerin belirlenmesi gerekmektedir. Bu nedenle, bu çalışmada, Balıkesir’deki geleneksel alışveriş mekanlarının biçimsel özelliklerinin kentsel tasarım ilkeleri ve kent çekirdeğinin doku özellikleri açısından analiz edilmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda, kent merkezlerindeki geleneksel alışveriş mekanlarının analizi için alternatif bir yaklaşım geliştirilmiştir. Bu analiz yaklaşımın referanslarını geleneksel kent mekanlarındaki mekansal değerlerden alması planlanmıştır. Bu yaklaşımın temel bileşenleri, geleneksel kent mekanındaki meydan (toplayıcı alanlar) ve sokakların (sirkülasyon elemanları) morfolojik karakteristikleri ve oluşturdukları mekansal konfigürasyonun özellikleridir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 145
Atıf : 45
Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi