User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 3
HİPERGERÇEKLİK, İSLAMOFOBİ VE YENİ ZELANDA KATLİAMI ÜZERİNE BİR İNCELEME
2019
Journal:  
Akademik MATBUAT
Author:  
Abstract:

Toplumsal anlayış ve onun bir ürünü olan gerçeklik algısının içeriği Antik Çağ’dan günümüzün post modern dönemine kadar süren düşünsel ve entelektüel bir tartışmayı beraberinde getirmiştir. Ortaçağ’ın sonuna kadar Tanrı kelamına dayalı metafiziksel bir toplumsal anlayışın varlığı söz konusu iken Aydınlanma Çağı sonrasında insan aklını ve rasyonaliteyi esas alan bir kolektif anlayışın varlığı ortaya çıkmıştır. Günümüzde ise bahse konu toplumsal anlayış kavramının geçmişin metafiziksel ve rasyonel hakikat kavramlarından ziyade medya ve kitlesel iletişim ağlarının kontrolünde inşa edilen bir sürece tabi olduğu görülmektedir. Bu durum aynı zamanda toplumsal anlayış kavramının bir bağımlı değişkeni olan toplumsal gerçeklik olgusunun da medya ve kitlesel iletişim ağlarının kontrolünde bir değişime uğramasına yol açmıştır. Bu çalışmada söz konusu değişimin Batı toplumundaki İslam imajı ve algısı üzerinde nasıl bir etki yarattığı hususunun analiz edilmesi amaçlanmıştır. Çalışmada Batı toplumunda toplumsal anlayış kavramının ve toplumsal gerçekliğin inşasında başat rol oynayan medya ve kitlesel iletişim ağlarının olumsuz bir İslam imajı yarattığı ve yaşanan toplumsal krizlerin nedenini İslam ile bağdaştıran bir yol izlediği tespit edilmiştir. Söz konusu olumsuz İslam imajının ise Batı toplumu içerisinde ırkçı düşüncelerin normalleşmesine yol açtığı sonucuna varılmıştır. Bu normalleşme ise İslam karşıtı bir hipergerçekliğin yaratılması ile sonuçlanmıştır. Son yıllarda sosyal medya ve internetin iletişim teknolojilerinde yarattığı etki ise bu hipergerkleştirilmiş İslam karşıtlığının kontrolsüzleşmesine, yasal ve ahlaki sınırlamalardan sıyrılmasına ve İslam karşıtlığına dayalı şiddet eylemlerinin sıradanlaştırılmasına yol açmıştır. Çalışmanın sonucunda ise Yeni Zelanda katliamının altında yatan nedenin Batı toplumunda yaratılan bu İslam karşıtı hipergerçekliğin gerçekte var olan İslam’ın yerini alması olduğu kanısına varılmıştır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles


Akademik MATBUAT

Journal Type :   Uluslararası

Akademik MATBUAT